DOMAĆI KIKIRIKI PUTER OD DVA SASTOJKA: Kikiriki puter je zdrav, a često se koristi i kao zamena za puter ili margarin

Новости онлине

10. 05. 2024. u 07:00

Nemojte da bacate pare na kupovni, sada sami napravite bolju i zdraviju verziju kikiriki putera.

ДОМАЋИ КИКИРИКИ ПУТЕР ОД ДВА САСТОЈКА: Кикирики путер је здрав, а често се користи и као замена за путер или маргарин

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 450 g sirovog kikirikija
  • so

Priprema:

Ispecite kikiriki u plehu na 175 °S oko 12 minuta. Umotajte kikiriki u krpu i snažno trljajte da biste uklonili kožicu. Pustite da se potpuno ohladi. Stavite kikiriki u blender, posolite i blendirajte dok ne dobijete glatku i kremastu smesu. Pauzirajte da sastružete ivice po potrebi. Na početku se čini da se ne meša dobro, ali morate biti strpljivi. Prvo će biti mrvičasta, onda će se formirati pasta, a zatim će postati glatka i kremasta. Ceo proces traje oko 5-15 minuta (u zavisnosti od vašeg blendera). Prebacite puter u posudu koja može hermetički da se zatvori i čuvajte u frižideru. 

(stvarukusa/mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA SE ZNA KO JE ŠAMPION: Novo zlato za Damira Mikeca