ZAPEČENE SLANE PALAČINKE SA TUNJEVINOM I PEČURKAMA: Od klasičnog jela napravite pravi specijalitet

Novosti online

15. 05. 2024. u 07:00

Iako smo možda više naviknuti da palačinke jedemo kao slatkiš, njihova slana verzija je odličan izbor. Kao i u slatkoj varijanti, uvek možete da ih filujete sa različitim prilozima, od šunke i mesa, preko raznih vrsta povrća, soseva i sireva.

ЗАПЕЧЕНЕ СЛАНЕ ПАЛАЧИНКЕ СА ТУЊЕВИНОМ И ПЕЧУРКАМА: Од класичног јела направите прави специјалитет

Foto: Shutterstock

Sastojci:

za palačinke:

  • 120 g brašna
  • 1 jaje
  • 1 šolja mleka
  • 1 kašičica ulja + ulje za prženje
  • so po ukusu

za nadev:

  • 1,5 kašika brašna
  • 1,5 kašika putera
  • 1 šolja mleka
  • 250 g tunjevine u komadićima
  • 150 g pečuraka
  • 2 kašike rendanog kačkavalja
  • 1 kašike iseckane mirođije
  • so i biber prema ukusu

Priprema:

Prosejte brašno u posudu, dodajte so i jedno jaje, potom dospite mleko i ulje, i sve dobro umutite dok ne dobijete glatku strukturu.

Smesu ostavite da odstoji 15-ak minuta, a potom pecite palačinke po uobičajenom receptu, sa obe strane po 30-ak sekundi.

Ugrejte srednje duboku šerpu i ubacite puter, a potom dodajte i brašno, so i biber i sve mešajte na laganoj vatri oko dva minuta. Zatim sipajte mleko i mešajte dok se sos ne zgusne.

Sklonite šerpu sa vatre i u smesu dodajte tunjevinu u komadićima, a potom i pečurke i mirođiju. Sve lagano promešajte i vratite na laganu vatru još nekoliko minuta.

Ostavite nadev od tunjevine i pečuraka da se dovoljno prohladi da možete sa njime da filujete palačinke.

Urolane palačinke poređajte po vatrostalnoj posudi i pospite izrendanim kačkavaljem.

Pecite jelo na 180 stepeni oko 20 minuta, odnosno dok se sir ne otopi. Poslužite toplo uz sezonsku salatu.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

ODRŽIVA ARHITEKTURA: Važnost energetske efikasnosti