DOMAĆI RATLUK OD LEŠNIKA: Videćete da je ukusniji nego kupovni
Poslastica sa lešnikom da vam ulepša jutarnju kafu. Videćete da je ukusniji nego kupovni.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 l vode
- 2 kesice pudinga od vanile
- 100 g griza
- 5 kašika fruktoze
- 1 šolja seckanih lešnika
- 1 kesica vanilin šećera
- 50 g kokosovog brašna
Priprema:
U šerpu stavite fruktozu da provri s pola litre vode, od kojih ćete malo odvojiti kako biste razmutili puding i skuvali ga u toj vodi. U drugih pola litre vode stavite ostatak fruktoze i ostavite da provri. Kada počne da ključa, sipajte griz i mešajte dok se ne zgusne pa sklonite sa šporeta. Vruć puding sipajte u šerpu sa grizom i sjedinite. Sipajte lešnike i izlijte u podmazanu tepsiju. Lepo ohladite u frižideru, iseckajte na kockice i uvaljajte u kokosovo brašno pomešano s vanilin šećerom.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

NEOBIČNA POSLASTICA: Pečene kruške sa medom, cimetom i orasima
28. 04. 2024. u 17:00

OREO ČIZKEJK: Napravite fenomenalni kolač i zadovoljite sva čula
24. 04. 2024. u 17:00

ČOKO-MOKO TORTA SA GOTOVIM KORAMA: Recept za kremastu poslasticu bogatog ukusa
08. 05. 2024. u 12:03

DRŽAVA ODREDILA OGROMAN POREZ ZA KUĆU ŽELjKA MITROVIĆA: Evo koliko mora da plaća
DRŽAVA je odredila ogroman porez za kuću Željka Mitrovića.
01. 04. 2025. u 14:12

PROCURIO POVERLjIVI DOKUMENT IZ PENTAGONA: Evropa nek se brani sama u slučaju ruskog napada, druga država je glavna pretnja
SUPROSTAVLjANjE ruskoj agresiji, nekada jedna od ključnih tačaka Nacionalne odbrambene strategije iz 2022. godine tokom administracije Džozefa Bajdena, tri godine kasnije više nije među najvažnijim prioritetima Sjedinjenih Američkih Država.
01. 04. 2025. u 12:17

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)