ČUPAVCI: Omiljeni kolač koji se topi u ustima

Новости онлине

21. 05. 2024. u 17:00

Kolač koji obožavaju sve generacije i kojem nema ravnog. Spoj mekog peciva, kokosa i čokolade ne može da omane.

ЧУПАВЦИ: Омиљени колач који се топи у устима

Foto Shutterstock

Sastojci: 

  • 3 jajeta
  •  15 kašika šećera
  •  1 dl ulja 
  • 1 dl mleka
  •  17 kašika mekog brašna
  •  1 kesica praška za pecivo
  •  malo soli

Preliv:

  •  250 g čokolade za kuvanje
  •  250 g maslaca
  •  oko 2 dl mleka
  • 300 g kokosa

Priprema:

1. Rernu zagrejati na 180 stepeni. Odvojena belanaca umutiti u čvrst sneg, a žumanca sa šećerom i uljem. Dodati mleko, brašno, prašak za pecivo i so. Ručno dodati sneg od belanaca.

2. Pleh 30x30 cm obložiti papirom za pečenje i u njega sipati smesu. Peći oko 20 minuta dok ne porumeni. Hladan biskvit iseći na kocke.

3. Otopiti maslac i čokoladu pa dodati mleko. Kad proključa, skinuti s vatre.

4. U tanjir staviti kokos. Kocke biskvita sa svih strana umakati u preliv, ocediti i uvaljati u kokosovo brašno. Ohladiti i poslužiti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DUGOROČNA VREMENSKA PROGNOZA DO KRAJA AVGUSTA: Tek nas čeka pakao i temperaturni rekordi - leto se ne predaje

DUGOROČNA VREMENSKA PROGNOZA DO KRAJA AVGUSTA: Tek nas čeka pakao i temperaturni rekordi - leto se ne predaje

NAJNOVIJA vremenska prognoza evopskih stručnjaka za avgust pokazuje prohladniji početak meseca u centralnim delovima Evrope, ali se već nagoveštava povratak suptropskog grebena i novog talasa vrelog vremena. Usled prisustva niskog pritiska na severu kontinenta, stvaraju se uslovi za novi toplotni talas koji će pogoditi veći deo Evrope, piše Severe Weather Europe.

04. 08. 2025. u 20:19

Komentari (0)

KRAJ! Dušan Tadić i Crvena zvezda - završena priča!