DOMAĆI KOMPOT OD TREŠANJA: Baš ovakav su pravile naše bake, ne možete da mu odolite

Novosti online

24. 05. 2024. u 13:00

POČELA je sezona trešanja.

ДОМАЋИ КОМПОТ ОД ТРЕШАЊА: Баш овакав су правиле наше баке, не можете да му одолите

Foto: Shutterstock

Spremite od njih kompot i uživajte u omiljenom voću tokom cele godine.

Sastojci:

  • trešnje 3 kg
  • šećer 400 g
  • voda 1,5 l 

 Priprema:

Trešnje dobro perite, očistite od peteljki i izvadite koštice. Pomešajte vodu i šećer, pa stavite na ringlu i sve vreme mešajte na tihoj vatri dok se šećer ne otopi. Trešnje prelijte sirupom da ogreznu, a onda dobro zatvorite tegle. Na dno velike šerpe stavite krpu, poređajte tegle, a onda nalijte vodu do poklopca. Nakon ključanja ostavite da se kuvaju još 15 minuta, a onda pomerite šerpu sa vatre i pustite kompot da se ohladi. Kompot držite na hladnom i mračnom mestu. 

(superrecepti/žena) 

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

BILO JE TUŽNO, FALILI SU ĐOKOVIĆ I FEDERER: Ferer progovorio o Nadalovom oproštaju