DOMAĆI KOMPOT OD TREŠANJA: Baš ovakav su pravile naše bake, ne možete da mu odolite
POČELA je sezona trešanja.
 
                                                                                    Foto: Shutterstock
Spremite od njih kompot i uživajte u omiljenom voću tokom cele godine.
Sastojci:
- trešnje 3 kg
- šećer 400 g
- voda 1,5 l
Priprema:
Trešnje dobro perite, očistite od peteljki i izvadite koštice. Pomešajte vodu i šećer, pa stavite na ringlu i sve vreme mešajte na tihoj vatri dok se šećer ne otopi. Trešnje prelijte sirupom da ogreznu, a onda dobro zatvorite tegle. Na dno velike šerpe stavite krpu, poređajte tegle, a onda nalijte vodu do poklopca. Nakon ključanja ostavite da se kuvaju još 15 minuta, a onda pomerite šerpu sa vatre i pustite kompot da se ohladi. Kompot držite na hladnom i mračnom mestu.
(superrecepti/žena)
Preporučujemo
 
                    
                    UKRAJINSKI VOJNICI U KLANICI POKROVSKA: "U gradu je pravi pakao, Rusi doveli sve snage koje mogu"
RUSKA pešadija prodrla je u gradske granice jednog od glavnih strateških ciljeva predsednika Rusije Vladimira Putina, preteći da ga opkoli. Ukrajinske specijalne snage uključile su se u borbe u urbanom području.
29. 10. 2025. u 17:43
 
                    
                    SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
 
                    
                    Udala se za 25 leta starijeg čobanina, doživela šok kad je umro
Marsel Amfu je čitav svoj život živeo jednostavno. Njegova kuća nije imala ni struje ni vode. To mu je omogućilo da uštedi ogromne sume novca.
28. 10. 2025. u 21:37
 
                     
                     
                     
                     
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Komentari (0)