RECEPT NAŠIH BAKA: Mekike punjene sirom - idealne za doručak, užinu, ili večeru
Ovo pecivo nije komplikovano za pripremu, a jedino što treba da uradite jeste da dobro umesite testo. Umesto da napravite prazne mekike, mi vam predlažemo da isprobate ovaj recept i da ih napunite sirom.

Foto Shutterstock
Sastojci:
- 300 ml mleka
- 1 ravna kašika šećera
- 1 kesica suvog kvasca
- 1 kašičica soli
- 450 g brašna
- 30 ml ulja
- 300 g tvrdog sira
- 1 jaje
Priprema:
U posudi pomešajte toplo mleko, kvasac i šećer. Dodajte prosejano brašno i so, pa umesite testo. Sipajte ulje i dobro umesite testo, pa stavite u posudu i pokrijte providnom folijom. Ostavite da nadođe nekih sat vremena. Podelite testo na 10 jednakih delova i oblikujte loptice. Pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođu nekih 40 minuta. Svaku lopticu razvucite i na sredinu sipajte rendani sir koji ste pomešali sa jajetom. Oblikujte čamac tako da zatvorite testo i onda ponovo pokrijte, pa ostavite da odstoji još 10 minuta. Nauljite i rukama razvucite još malo, pa stavite u tiganj u kojem ste zagrejali malo ulja. Pritisnite gnječilicom za krompir, a onda pržite sa obe strane.
(stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

KIFLICE SA SIROM, SLANINOM I MLADIM LUKOM: Pecivo savršenog ukusa i mirisa
19. 05. 2024. u 08:00

KIFLICE MEKANE KAO DUŠA: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
28. 04. 2024. u 07:00

VELIKA PROMENA U ŠKOLAMA U SRBIJI: Od danas ništa neće biti isto, odnosi se na roditelje
RODITELjI školaraca u Srbiji od danas dobijaju automatska zvučna obaveštenja kada nastavnik u elektronski dnevnik upiše izostanak deteta sa časa ili novu ocenu. Mada su deca godinama nalazila načine da ne kažu roditeljima baš sva dešavanja u školi, to sada više neće biti moguće.
17. 04. 2025. u 11:29

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"KOMPLITLI FRI OF ČARDž": Da li ste čuli kako Putin priča engleski? (VIDEO)
RUSKI predsednik Vladimir Putin imao je u februaru telefonski razgovor s američkim predsednikom Donaldom Trampom o okončanju rata u Ukrajini, a iako tada nije saopšteno kojim su jezikom pričala dvojica državnika verovatno se svako koristio svojim maternjim i oslonio na prevodioce.
17. 04. 2025. u 15:25
Komentari (0)