RAŽANI HLEB SA MASLINAMA: Napravite zdravo pecivo koje će vaš doručak učiniti savršenim

Novosti online

28. 06. 2024. u 07:00

Ukoliko tragate za odličnom alternativom za belo brašno i još uvek niste uspeli, onda to samo znači da ovaj hleb još niste probali. Recept za ražani hleb sa maslinama je veoma lak, a sam hleb biće odličan dodatak svim jelima.

РАЖАНИ ХЛЕБ СА МАСЛИНАМА: Направите здраво пециво које ће ваш доручак учинити савршеним

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 i po šolja vode
  • 12 maslina bez koštica
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 70 g lanenog semena
  • 1 šolja ražanog brašna

Priprema: 

U činiju sipajte brašno, maslinovo ulje, laneno seme, šećer i vodu.

Pomešajte sve sastojke.

Masline isecite na četvrtine i ubacite u činiju.

Sve pomešajte i napravite testo.

Ako je lepljivo, ne brinite, tako treba.

Po potrebi, dodajte još malo brašna.

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

U kalup za hleb stavite napravljenu smesu za hleb i ubacite u rernu da se peče oko 30 do 35 minuta.

Po potrebi smanjite temperaturu.

(Ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SUTRA POČINJE PETROVDANSKI POST: Evo kojih pravila svi vernici treba da se pridržavaju