OBAVEZNO PROBAJTE: Zapečeni hleb sa belim lukom
Hrskav i aromatičan, zapečeni hleb sa belim lukom uvek je dobar izbor. Odlično se slaže uz ribu, ali možete da ga kombinujete i sa drugim jelima.
![ОБАВЕЗНО ПРОБАЈТЕ: Запечени хлеб са белим луком ОБАВЕЗНО ПРОБАЈТЕ: Запечени хлеб са белим луком](/data/images/2024-07-02/502901_shutterstock-zapeceni-hleb_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 4 čena belog luka, sitno iseckana
- 120 g neslanog putera, omekšanog
- 2 kašike seckanog svežeg peršuna
- 1/2 kašičice soli
- 1 baget ili vekna francuskog hleba, prepolovljena po dužini
- 60 g sitno rendanog parmezana
Priprema:
Zagrejte rernu na 220° i obložite veliki pleh papirom za pečenje. U maloj činiji pomešajte beli luk, puter, peršun i so dok se dobro ne sjedine.
Isečene stranice hleba obilno namažite puterom sa belim lukom. Pospite parmezanom. Ređajte na pripremljeni papir.
Pecite hleb dok ne postane zlatan na ivicama, oko 10 minuta. Servirajte i uživajte.
(stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
![JEZIV SNIMAK NAPADA NA BAZENU U NOVOM SADU: Tinejdžerka pesnicama u glavu udara ženu sa detetom u naručju JEZIV SNIMAK NAPADA NA BAZENU U NOVOM SADU: Tinejdžerka pesnicama u glavu udara ženu sa detetom u naručju](/data/images/2024-07-06/504442_1_kf.jpg?time=1720279415)
JEZIV SNIMAK NAPADA NA BAZENU U NOVOM SADU: Tinejdžerka pesnicama u glavu udara ženu sa detetom u naručju
UŽASAN incident dogodio se danas na bazenu na Sajmištu u Novom Sadu kada je devojka napala ženu sa detetom udarajući je pesnicama u glavu dok ona drži dvojčicu u naručju.
06. 07. 2024. u 17:11
![SRBINA ZAUSTAVILI NA HRVATSKOJ GRANICI, A ONDA JE USLEDIO ŠOK: Zbog jedne grimase posumnjali su da nešto skriva (FOTO) SRBINA ZAUSTAVILI NA HRVATSKOJ GRANICI, A ONDA JE USLEDIO ŠOK: Zbog jedne grimase posumnjali su da nešto skriva (FOTO)](/data/images/2021-12-10/170802_granicniprelazbatrovci-granicasrbija-hrvatska01072020-1-_kf.jpg?time=1720272380)
SRBINA ZAUSTAVILI NA HRVATSKOJ GRANICI, A ONDA JE USLEDIO ŠOK: Zbog jedne grimase posumnjali su da nešto skriva (FOTO)
MRAK na oči pao je državljaninu Srbije kad su mu u četvrtak naveče prišli carinici na graničnom prelazu Stara Gradiška.
06. 07. 2024. u 15:07
![KVAR NA MREŽI Moskva veličala pobedu Le Penove sa dole diktat SAD i EU, ona ljuta: Provokacija, to nikad ne biste da želite moju pobedu KVAR NA MREŽI Moskva veličala pobedu Le Penove sa dole diktat SAD i EU, ona ljuta: Provokacija, to nikad ne biste da želite moju pobedu](/data/images/2024-07-05/503984_marin-le-pen-vladimir-putin-foto-profimedia-2_kf.jpg?time=1720189120)
KVAR NA MREŽI Moskva veličala pobedu Le Penove sa "dole diktat SAD i EU", ona ljuta: "Provokacija, to nikad ne biste da želite moju pobedu"
ISPRVA je moglo da se čini i kao "početak jednog lepog prijateljstva", ali izgleda da od toga neće biti - ništa.
05. 07. 2024. u 13:27 >> 16:18
Komentari (0)