OBAVEZNO PROBAJTE: Zapečeni hleb sa belim lukom

Novosti online

04. 07. 2024. u 07:00

Hrskav i aromatičan, zapečeni hleb sa belim lukom uvek je dobar izbor. Odlično se slaže uz ribu, ali možete da ga kombinujete i sa drugim jelima.

ОБАВЕЗНО ПРОБАЈТЕ: Запечени хлеб са белим луком

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 4 čena belog luka, sitno iseckana
  • 120 g neslanog putera, omekšanog
  • 2 kašike seckanog svežeg peršuna
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 baget ili vekna francuskog hleba, prepolovljena po dužini
  • 60 g sitno rendanog parmezana

Priprema:

Zagrejte rernu na 220° i obložite veliki pleh papirom za pečenje. U maloj činiji pomešajte beli luk, puter, peršun i so dok se dobro ne sjedine.

Isečene stranice hleba obilno namažite puterom sa belim lukom. Pospite parmezanom. Ređajte na pripremljeni papir.

Pecite hleb dok ne postane zlatan na ivicama, oko 10 minuta. Servirajte i uživajte.

(stvarukusa/mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SUTRA SLAVIMO IVANJDAN: Šta bi svaka kuća trebalo da uradi za sreću tokom cele godine?