PALAČINKE OD HELJDINOG BRAŠNA: Jednostavan desert koji svi vole sa zdravim brašnom

Novosti online

16. 07. 2024. u 16:27

Heljdino brašno je zdravije od običnog, pa sada omiljenu poslasticu napravite sa njim. Ako želite možete samo heljdino da koristite, ne morate da dodajte obično.

ПАЛАЧИНКЕ ОД ХЕЉДИНОГ БРАШНА: Једноставан десерт који сви воле са здравим брашном

Foto: A. M.

Sastojci:

  • 100 g heljdinog brašna
  • 200 g belog brašna
  • 2 jajeta
  • 400 ml kisele vode
  • so
  • malo šećera po želji
  • maslinovo ulje

Priprema:

U činiju sipajte brašno, dodajte jaja, so i kiselu vodu. Može se dodati i malo ulja i šećera. Sve dobro žicom izmešajte. Tiganj za palačinke podmažite uljem, dobro zagrejte i sipajte po jednu kutlaču testa na sredinu, pa okrećite da se testo razlije. Pecite sa jedne i druge strane da se zapeče.

(stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

BILO JE TUŽNO, FALILI SU ĐOKOVIĆ I FEDERER: Ferer progovorio o Nadalovom oproštaju