VANILICE SA DŽEMOM PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Starinska poslastica koja se obožava već generacijama
Koliko su jedinstvene, čulo se i u svetu, zbog čega su vanilice proglašene i najboljim sitnim kolačima. Vanilice se prave od jednostavnih sastojaka, pa svako može da ih napravi bez mnogo muke.

Foto: Jutjub/Printskrin/
Sastojci:
- 200g masti
- 4 kašike šećera
- 1 žumance
- 1 jaje
- sok od jednog limuna
- rendana kora limuna
- 100 g mlevenih oraha
- 400 g brašna
- šećer u prahu
- džem od kajsija
Priprema:
Mast umutite penasto zajedno sa šećerom. Zatim dodajte žumance, celo jaje, sok i rendanu koru limuna.
Kada sve fino promešate, dodajte i brašno, pa zamestite testo.
Na radnu površinu sipajte malo brašna, pa razvucite testo debljine jedan centimetar.
Okrugom modlom ili čašicom vadite krugove.
Ređajte ih u podmazan pleh i pecite na 180 stepeni 15 minuta.
Pečene vanilice premažite pekmezom i sastavljate dve po dve, pa ih uvaljate u šećer u prahu.
(glossy)
Preporučujemo

KAO OBLAK PUNOG MEKOG FILA: "Bela pahulja" - Omiljeni kolač Jovanke Broz
17. 07. 2024. u 12:00

LETNjA PITA SA VIŠNjAMA: Klasik bez mane, po starom receptu iz bakine kuhinje
16. 07. 2024. u 17:00

HRVATSKA POSLALA NOTU CRNOJ GORI: Vratite Hrvatima imovinu u Tivtu i Dobroti
HRVATSKA je poslala Crnoj Gori diplomatsku notu, tražeći od nje da vrati imovinu pripadnicima hrvatske manjine u gradovima Tivat i Dobrota, preneli su hrvatski mediji.
09. 10. 2025. u 08:02

BRITANCI U STRAHU: "Isplivali tajni dokumenti, Putin planira nuklearni napad na 32 lokacije u Evropi"
KAKO strahovi od pretnje koju Rusija predstavlja evropskoj bezbednosti nastavljaju da rastu, zabrinutost zbog šireg konflikta i nuklearnog oružja i dalje tinja. Vladimir Putin redovno maše "nuklearnim sabljama" od kako je Rusija u februaru 2022. napala Ukrajinu, upozoravajući Zapad zbog njegove podrške Kijevu, piše britanski Express.
08. 10. 2025. u 07:55

"OTEĆE VAM DECU! Mirjana Bobić Mojsilović upozorila roditelje
"ZATO, roditelji, dok još nije kasno, zgrabite svoju decu i zabavite ih sami!"
09. 10. 2025. u 10:15
Komentari (0)