VANILICE SA DŽEMOM PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Starinska poslastica koja se obožava već generacijama
Koliko su jedinstvene, čulo se i u svetu, zbog čega su vanilice proglašene i najboljim sitnim kolačima. Vanilice se prave od jednostavnih sastojaka, pa svako može da ih napravi bez mnogo muke.

Foto: Jutjub/Printskrin/
Sastojci:
- 200g masti
- 4 kašike šećera
- 1 žumance
- 1 jaje
- sok od jednog limuna
- rendana kora limuna
- 100 g mlevenih oraha
- 400 g brašna
- šećer u prahu
- džem od kajsija
Priprema:
Mast umutite penasto zajedno sa šećerom. Zatim dodajte žumance, celo jaje, sok i rendanu koru limuna.
Kada sve fino promešate, dodajte i brašno, pa zamestite testo.
Na radnu površinu sipajte malo brašna, pa razvucite testo debljine jedan centimetar.
Okrugom modlom ili čašicom vadite krugove.
Ređajte ih u podmazan pleh i pecite na 180 stepeni 15 minuta.
Pečene vanilice premažite pekmezom i sastavljate dve po dve, pa ih uvaljate u šećer u prahu.
(glossy)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

KAO OBLAK PUNOG MEKOG FILA: "Bela pahulja" - Omiljeni kolač Jovanke Broz
17. 07. 2024. u 12:00

LETNjA PITA SA VIŠNjAMA: Klasik bez mane, po starom receptu iz bakine kuhinje
16. 07. 2024. u 17:00

DRŽAVA ODREDILA OGROMAN POREZ ZA KUĆU ŽELjKA MITROVIĆA: Evo koliko mora da plaća
DRŽAVA je odredila ogroman porez za kuću Željka Mitrovića.
01. 04. 2025. u 14:12

PROCURIO POVERLjIVI DOKUMENT IZ PENTAGONA: Evropa nek se brani sama u slučaju ruskog napada, druga država je glavna pretnja
SUPROSTAVLjANjE ruskoj agresiji, nekada jedna od ključnih tačaka Nacionalne odbrambene strategije iz 2022. godine tokom administracije Džozefa Bajdena, tri godine kasnije više nije među najvažnijim prioritetima Sjedinjenih Američkih Država.
01. 04. 2025. u 12:17

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)