POTPUNO PRIRODAN SOK OD KAJSIJA, BRESAKA I JABUKA: Uživajte u potpuno prirodnom i osvežavajućem soku bez šećera
Savršena kombinacija kajsija, jabuka i bresaka, a nema ni konzervanse.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 500 g kajsija
- 500 g jabuka
- 500 g bresaka
- voda po potrebi
- med ili javorov sirup po ukusu (opciono)
Priprema:
Operite kajsije, breskve i jabuke za sok temeljno, pod mlazom vode. Očistite kajsije od koštica, a jabuke i breskve od koštica i peteljki. Iseckajte voće na manje komade. U velikom loncu, stavite iseckano voće i dodajte dovoljno vode da ga prekrije. Stavite lonac na šporet i zagrejte ga na srednje jaku vatru. Kada voda počne da ključa, smanjite temperaturu i ostavite da se krčka 15-20 minuta ili dok voće ne omekša.
Sklonite lonac sa šporeta i ostavite da se voće malo ohladi. Kada je dovoljno ohlađeno, koristite blender ili štapni mikser da ga izmiksate u glatku smesu. Ako želite, možete dodati med ili javorov sirup po ukusu kako biste zasladili sok. Kada dobijete željenu gustinu i ukus, procedite sok kroz cediljku ili gazu kako biste uklonili eventualne čestice i vlakna.
Sipajte sok u staklene flaše ili tegle i dobro zatvorite. Sok odmah možete rashladiti u frižideru i čuvati do 3-4 dana. Ako želite da ga duže čuvate, možete ga pasterizovati tako što ćete flaše ili tegle potopiti u veliku posudu s vodom i zagrejati do tačke ključanja. Držite ih u ključaloj vodi oko 10-15 minuta, a zatim izvadite, ostavite da se ohlade i čvrsto zatvorite.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

NAPRAVITE DOMAĆI SOK OD LIMUNA: Ovaj recept do sada niste probali
26. 07. 2024. u 09:00

SOK OD KOPRIVE ZA IMUNITET I OSVEŽENjE: Domaći sirup odličnog ukusa
26. 05. 2024. u 13:00

HOR ĆE PEVATI NA SAHRANI: Ovako će Saša Popović biti ispraćen na večni počinak, opelo će služiti više sveštenika
KREATIVNI direktor "Granda" Saša Popović preminuo je 1. mata u bolnici u Parizu, a u četvrtak će biti sahranjen na Bežanijskom groblju i njegovi najmiliji će ga ispratiti uz hor.
04. 03. 2025. u 17:37

"BIĆETE UHAPŠENI ILI PROTERANI" Tramp zapretio studentima ako započnu nezakonite proteste
AMERIČKI predsednik Donald Tramp zapretio je da će ukinuti savezno finansiranje fakultetima, školama i univerzitetima koji omogućavaju „nezakonite proteste“.
04. 03. 2025. u 15:24

PREMINUO PEVAČ BORA BOJIĆ: Bio je vlasnik čuvenog svadbarskog hita i solista Radio Beograda
NARODNA muzika je ostala bez još jednog velikog majstora. 4. marta 2025. godine.
05. 03. 2025. u 19:04
Komentari (0)