NAJSOČNIJI KOLAČ OD ŠLJIVA: Lenja pita koja se pravi za par minuta

Novosti online

12. 08. 2024. u 17:00

Najsočniji kolač od šljiva pravi se lako a može poslužiti i umesto doručka uz šoljicu domaće kafe.

НАЈСОЧНИЈИ КОЛАЧ ОД ШЉИВА: Лења пита која се прави за пар минута

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1,6 kilograma šljiva ispeći u rerni sa dodatkom 100g šećera.

Biskvit:

  • 5 do 6 jaja
  • 1 vanil šećer
  • 200g kristal šećera
  • 150ml mleka ili jogurta
  • 150ml ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 300g brašna
  • 1 list oblande

Priprema:

Kada ispečete šljive ostavite ih sa strane. Umutite jaja sa šećerom pa im dodajte jogurt, ulje, brašno i prašak za pecivo.

Zatim u tepsiju stavite pola smese za biskvit, preko stavite jedan list oblande, pa potom ceo fil od pečenih šljiva i preko smesu za biskvit. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni Celzijusa oko 30 minuta. Odozgo posipati šećer u prahu.

(still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

TURNEJA JK U MINUSU Nema ništa od zarade: Uložila sam sve što sam stekla za 30 godina, zato sam sa fanovima u plusu