POSLASTICA IDEALNA ZA LETNJE DANE: Štrudla sa kajsijama

Novosti online

14. 08. 2024. u 08:00

Klasik sa letnjim sastojcima, za sve prilike.

ПОСЛАСТИЦА ИДЕАЛНА ЗА ЛЕТЊЕ ДАНЕ: Штрудла са кајсијама

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g lisnatog testa
  • 500 g kajsija (iseckanih)
  • 150 g šećera
  • 1 jaje (za premazivanje)
  • 1 kašičica cimeta
  • 50 g mlevenih oraha
  • vanilin šećer

Priprema:

Razvucite lisnato testo. Pospite iseckane kajsije, šećer, cimet, mlevene orahe i vanilin šećer po testu. Uvijte testo u štrudlu. Premažite štrudlu umućenim jajetom. Pecite na 200 stepeni oko 30 minuta.                                                                                                                                                                                                                                       

(trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

ODRŽIVA ARHITEKTURA: Važnost energetske efikasnosti