ZAPEČENE PALAČINKE SA PILETINOM I PEČURKAMA: Brza večera idealna za kraj dana

Новости онлине

04. 09. 2024. u 19:00

Jednostavan obrok koji može svako da napravi.

ЗАПЕЧЕНЕ ПАЛАЧИНКЕ СА ПИЛЕТИНОМ И ПЕЧУРКАМА: Брза вечера идеална за крај дана

Foto: Shutterstock

Sastojci:

za palačinke:

  • 125 g brašna,
  • jaje,
  • 3 dl mleka,
  • 2 kašike ulja
  • malo soli

za fil:

  • 25 g maslaca,
  • 250 g šampinjona,
  • 250 g pilećeg filea,
  • 3 kašike svežeg peršuna
  • glavica crnog luka

za bešamel: 

  • 25 g maslaca,
  • 2 kašike brašna,
  • 4,5 dl mleka,
  • 1,5 dl pavlake za kuvanje,
  • biber
  • 25 g tvrdog sira

Priprema:

Brašno i so prosejte u posudu i dodajte umućeno jaje. Sipajte 1,5 dl mleka i promešajte

da se rastvore grudvice, dodajte ostatak mleka, promešajte i ostavite sa strane.

Na rastopljenom maslacu, na laganoj temperaturi, propržite sitno iseckan crni luk, oko

pet minuta. Dodajte iseckane pečurke i nastavite da pržite dok ne omekšaju.

Stavite zatim u drugu posudu i dodajte skuvanu i iseckanu piletinu i peršun.

Napravite bešamel. U posudi u kojoj ste pržili luk otopite maslac. Dodajte brašno i 

propržite ga kratko ( da se sjedini sa maslacom). Sipajte mleko i uz neprestano

mešanje kuvajte pet minuta na umerenoj temperaturi. Pola bešamela sipajte u posudu sa

piletinom i pečurkama, pa začinite solju i biberom. Ostatak sosa vratite na ringlu i 

dodajte pavlaku za kuvanje. Posolite i pobiberite.

U smesu za palačinke dodajte dve kašike ulja i ispecite ih u tiganju. Svaku palačinku

filujte mesom i pečurkama, pa ih urolajte. Dno posude gde će se peći premažite bešamelom. Poređajte palačinke i prelijte preko njih ostatak bešamela. Pospite narendanim sirom i zapecite u zagrejanoj rerni da dobiju lepu smeđu boju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MI SMO USPAVANI DIV, DRUGO MESTO NA TABELI NIJE OPCIJA! Prvo obraćanje novog trenera Partizana od kad je stigao u klub