ZAPEČENE PALAČINKE SA PILETINOM I PEČURKAMA: Brza večera idealna za kraj dana

Novosti online

04. 09. 2024. u 19:00

Jednostavan obrok koji može svako da napravi.

ЗАПЕЧЕНЕ ПАЛАЧИНКЕ СА ПИЛЕТИНОМ И ПЕЧУРКАМА: Брза вечера идеална за крај дана

Foto: Shutterstock

Sastojci:

za palačinke:

  • 125 g brašna,
  • jaje,
  • 3 dl mleka,
  • 2 kašike ulja
  • malo soli

za fil:

  • 25 g maslaca,
  • 250 g šampinjona,
  • 250 g pilećeg filea,
  • 3 kašike svežeg peršuna
  • glavica crnog luka

za bešamel: 

  • 25 g maslaca,
  • 2 kašike brašna,
  • 4,5 dl mleka,
  • 1,5 dl pavlake za kuvanje,
  • biber
  • 25 g tvrdog sira

Priprema:

Brašno i so prosejte u posudu i dodajte umućeno jaje. Sipajte 1,5 dl mleka i promešajte

da se rastvore grudvice, dodajte ostatak mleka, promešajte i ostavite sa strane.

Na rastopljenom maslacu, na laganoj temperaturi, propržite sitno iseckan crni luk, oko

pet minuta. Dodajte iseckane pečurke i nastavite da pržite dok ne omekšaju.

Stavite zatim u drugu posudu i dodajte skuvanu i iseckanu piletinu i peršun.

Napravite bešamel. U posudi u kojoj ste pržili luk otopite maslac. Dodajte brašno i 

propržite ga kratko ( da se sjedini sa maslacom). Sipajte mleko i uz neprestano

mešanje kuvajte pet minuta na umerenoj temperaturi. Pola bešamela sipajte u posudu sa

piletinom i pečurkama, pa začinite solju i biberom. Ostatak sosa vratite na ringlu i 

dodajte pavlaku za kuvanje. Posolite i pobiberite.

U smesu za palačinke dodajte dve kašike ulja i ispecite ih u tiganju. Svaku palačinku

filujte mesom i pečurkama, pa ih urolajte. Dno posude gde će se peći premažite bešamelom. Poređajte palačinke i prelijte preko njih ostatak bešamela. Pospite narendanim sirom i zapecite u zagrejanoj rerni da dobiju lepu smeđu boju.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GLADNI I ŽEDNI PREVOZILI PET TONA KOKAINA: Detalji optužnice u Beogradu protiv 20 pripadnika Balkanskog kartela