ZAPEČENE PALAČINKE SA PILETINOM I PEČURKAMA: Brza večera idealna za kraj dana
Jednostavan obrok koji može svako da napravi.
Sastojci:
za palačinke:
- 125 g brašna,
- jaje,
- 3 dl mleka,
- 2 kašike ulja
- malo soli
za fil:
- 25 g maslaca,
- 250 g šampinjona,
- 250 g pilećeg filea,
- 3 kašike svežeg peršuna
- glavica crnog luka
za bešamel:
- 25 g maslaca,
- 2 kašike brašna,
- 4,5 dl mleka,
- 1,5 dl pavlake za kuvanje,
- biber
- 25 g tvrdog sira
Priprema:
Brašno i so prosejte u posudu i dodajte umućeno jaje. Sipajte 1,5 dl mleka i promešajte
da se rastvore grudvice, dodajte ostatak mleka, promešajte i ostavite sa strane.
Na rastopljenom maslacu, na laganoj temperaturi, propržite sitno iseckan crni luk, oko
pet minuta. Dodajte iseckane pečurke i nastavite da pržite dok ne omekšaju.
Stavite zatim u drugu posudu i dodajte skuvanu i iseckanu piletinu i peršun.
Napravite bešamel. U posudi u kojoj ste pržili luk otopite maslac. Dodajte brašno i
propržite ga kratko ( da se sjedini sa maslacom). Sipajte mleko i uz neprestano
mešanje kuvajte pet minuta na umerenoj temperaturi. Pola bešamela sipajte u posudu sa
piletinom i pečurkama, pa začinite solju i biberom. Ostatak sosa vratite na ringlu i
dodajte pavlaku za kuvanje. Posolite i pobiberite.
U smesu za palačinke dodajte dve kašike ulja i ispecite ih u tiganju. Svaku palačinku
filujte mesom i pečurkama, pa ih urolajte. Dno posude gde će se peći premažite bešamelom. Poređajte palačinke i prelijte preko njih ostatak bešamela. Pospite narendanim sirom i zapecite u zagrejanoj rerni da dobiju lepu smeđu boju.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
PATLIDžAN POHOVAN U RERNI: Malo susama i parmezana čine čudo od ukusa
12. 08. 2024. u 10:23
SPREMITE UKUSNE LESKOVAČKE UŠTIPKE: Sočne mesne loptice koje ćete obožavati
07. 08. 2024. u 19:00
MAKRON SVE IZNENADIO: Evo šta kaže o pregovorima sa Putinom
FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron rekao je da ne isključuje mogućnost pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom „kada kontekst dozvoljava“.
17. 11. 2024. u 21:03
ŠTA JE ATACMS KOJIM ĆE UKRAJINA UDARITI NA RUSIJU? Američka raketa ima domet 300 km, koristi se za gađanje ovih ciljeva
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Džozefa Bajdena ukinula je danas ograničenja koja su dosad Ukrajini blokirala upotrebu američkog oružja za napade duboko na rusku teritoriju.
17. 11. 2024. u 19:48
"TERALI SU ME DA RADIM JUTARNjI PROGRAM, NASILNO - PO KAZNI": Olivera Kovačević o karijeri na RTS-u
VODITELjKA Olivera Kovačević je o svojim počecima, izazovima u poslu, o tome zašto ponekad poželi da bude vikinška ratnica, kao i o svemu što joj daje snagu i inspiraciju.
17. 11. 2024. u 09:28
Komentari (0)