NAPRAVITE SOČNE MAFINE SA DŽEMOM: Nikad ukusniji, nećete im odoleti
Brz i jednostavan recept, idealan za doručak ili iznenadne goste.
Sastojci:
- 250 gr brašna
- 100 gr šećera
- kesica vanilin-šećera
- kesica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 50 gr rastopljenog maslaca
- 100 ml mleka
- 3 jajeta
- 2 pune kašike džema po izboru
Priprema:
Pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo i prstohvat soli u jednoj posudi. Dodajte vanilin šećer. U drugoj posudi izmešajte jaja, otopljeni maslac i mleko. Pomešajte suve i mokre sastojke varjačom. Ne treba ih puno mešati, tek toliko da se sastojci dobro sjedine. U kalup za mafine stavite papirne korpice, pa svaku napunite smesom do pola, stavite džem po izboru, pa napunite smesom gotovo do vrha. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 20 minuta dok mafini lepo ne porumene. Pečene i ohlađene mafine pospite šećerom u prahu.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MAFINI SA TIKVICAMA I SJENIČKIM SIROM: Jeftini sastojci, a ukus pravi domaćinski
05. 08. 2024. u 16:38
RUT U UKRAJINI BIO POZNAT KAO "PREVARANT" ILI "PSIHO" Zapadni mediji - Osumnjičeni za pokušaj ubistva Trampa pretio da će ubiti Putina i Kima
RAJAN Vesli Raut, osumnjičeni za pokušaj ubistva kandidata na predstojećim predsedničkim izborima u SAD Donalda Trampa, pretio je da će ubiti lidere Rusije i Severne Koreje, Vladimira Putina i Kim Džong Una, objavio je list „Vol strit džornal“, koji je razgovarao sa Amerikankom Čelsi Volš, koja se nekoliko puta sastala sa Rautom u Kijevu 2022. godine.
17. 09. 2024. u 09:50
"KUPILA SAM SEBI PRSTEN PRE ROĐENDANA, NE ZNAM HOĆU LI GA DOČEKATI": Vedrana Rudan o borbi sa rakom
HRVATSKA književnica Vedrana Rudan otkrila je nedavno da boluje od raka, nakon čega je operisana. Iako se jedno vreme nije oglašavala o bolesti, sada je u svom blogu opisala kako se oseća.
17. 09. 2024. u 10:15
MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)
KRAĐA porodičnog automobila iz garaže ili dvorišta je nešto što su mnogi roditelji i njihovi sinovi i kćeri imali prilike da iskuse i često je samo faza u odrastanju tinejdžera; za razliku od nje, krađa vojnog aviona predstavlja potpuno drugačiju vrstu avanture. Ipak, i takvi slučajevi zabeleženi su tokom istorije avijacije - i to ne samo jedan ili dva.
16. 09. 2024. u 12:07
Komentari (0)