NAPRAVITE SOČNE MAFINE SA DŽEMOM: Nikad ukusniji, nećete im odoleti
Brz i jednostavan recept, idealan za doručak ili iznenadne goste.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 250 gr brašna
- 100 gr šećera
- kesica vanilin-šećera
- kesica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 50 gr rastopljenog maslaca
- 100 ml mleka
- 3 jajeta
- 2 pune kašike džema po izboru
Priprema:
Pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo i prstohvat soli u jednoj posudi. Dodajte vanilin šećer. U drugoj posudi izmešajte jaja, otopljeni maslac i mleko. Pomešajte suve i mokre sastojke varjačom. Ne treba ih puno mešati, tek toliko da se sastojci dobro sjedine. U kalup za mafine stavite papirne korpice, pa svaku napunite smesom do pola, stavite džem po izboru, pa napunite smesom gotovo do vrha. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 20 minuta dok mafini lepo ne porumene. Pečene i ohlađene mafine pospite šećerom u prahu.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

MAFINI SA TIKVICAMA I SJENIČKIM SIROM: Jeftini sastojci, a ukus pravi domaćinski
05. 08. 2024. u 16:38

SUZANA JOVANOVIĆ NEĆE PRIMATI SAUČEŠĆA: Sve prijatelje obavestila o jednoj bitnoj informaciji
SUZANA Jovanović stigla je u porodični dom na Bežanijskoj kosi nakon što je direktno sa aerodroma otišla na groblje kako bi dogovorila poslednje detalje oko sahrane osnivača "Granda."
04. 03. 2025. u 14:34

ŠIPTARSKI TERORISTI SLAVE HAOS U SKUPŠTINI: "Srbija gori, vreme je za ostavku, je*i Vučića" (FOTO)
ŠIPTARSKI teroristi koji veličaju tzv. OVK slave haos koji po scenariju Aljbina Kurtija sprovode poslanici opozicije u Skupštini Srbije predvođeni Draganom Đilasom.
04. 03. 2025. u 14:58

"HOĆU EUTANAZIJU" Vedrana Rudan donela odluku: "Rekla sam deci da je gotovo, neću da umirem na rate"
ZA lečenje joj je bilo potrebno dosta novca, a deo je stigao iz Srbije, od direktora izdavačke kuće koja objavljuje njena dela.
03. 03. 2025. u 09:53
Komentari (0)