NAPRAVITE SOČNE MAFINE SA DŽEMOM: Nikad ukusniji, nećete im odoleti

Novosti online

16. 09. 2024. u 17:00

Brz i jednostavan recept, idealan za doručak ili iznenadne goste.

НАПРАВИТЕ СОЧНЕ МАФИНЕ СА ЏЕМОМ: Никад укуснији, нећете им одолети

Foto: Shutterstock

Sastojci: 

  • 250 gr brašna
  • 100 gr šećera
  • kesica vanilin-šećera
  • kesica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 50 gr rastopljenog maslaca
  • 100 ml mleka
  • 3 jajeta
  • 2 pune kašike džema po izboru

Priprema:

Pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo i prstohvat soli u jednoj posudi. Dodajte vanilin šećer. U drugoj posudi izmešajte jaja, otopljeni maslac i mleko. Pomešajte suve i mokre sastojke varjačom. Ne treba ih puno mešati, tek toliko da se sastojci dobro  sjedine. U kalup za mafine stavite papirne korpice, pa svaku napunite smesom do pola, stavite džem po izboru, pa napunite smesom gotovo do vrha. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 20 minuta dok mafini lepo ne porumene. Pečene i ohlađene mafine pospite šećerom u prahu.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TOTALNO NEVEROVATNO: Otkrivena evidencija! Evo kako je Nikola Jokić trenirao kao klinac