ZDRAVA, A UKUSNA: Pečena bundeva, poslastica koju morate probati
Kada se ispeče, dobijete vrhunsku poslasticu. Recept za pečenu bundevu je više nego jednostavan.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- bundeva (cela ili deo, zavisno od broja osoba koje planirate za obrok)
Priprema:
Bundevu očistite vlažnom krpom, da sa kore skinete sve nečistoće.
Isecite je na komade srednje veličine i poređajte u pleh tako da komadi stoje na delu sa korom.
Pecita na 200 stepeni pola sata, pa smanjite na 150. Nastavite da pečete još oko sat vremena, da se uhvati zlatasti sloj na bundevi.
Ukoliko bundeva koju ste ispekli nije dovoljno slatka, možete po njoj dodati malo meda.
(Ona)
Preporučujemo

SLATKA PALENTA SA MLEKOM: Doručak koji nas vraća u detinjstvo
25. 09. 2024. u 07:00

NEĆETE JESTI NIŠTA SLAĐE I UKUSNIJE: Recept za američke krofne
19. 09. 2024. u 10:00

TIRAMISU TORTA OD PALAČINKI: Spoj dva omiljena deserta u jedan
17. 09. 2024. u 17:15

NIJE NI KUPILA KARTU, NA PLAŽI JOJ PONUDILI BESPLATNU VOŽNjU: Novi detalji tragične smrti Novosađanke u Budvi
TINEJDžERKA je, kako kaže njen blizak prijatelj, bila devojka puna života, imala je mnogo planova za budućnost, a tek je imala 19 godina, i ceo život je bio pred njom, a sada je čitava njena porodica zavijena u crno.
30. 05. 2025. u 14:42

UKRAJINA IZVELA JEDAN OD NAJVEĆIH NAPADA NA RUSIJU: Aerodromi u Moskvi zatvoreni, uništena važna fabrika (VIDEO)
UKRAJINA je tokom noći izvela jedan od najvećih napada dronovima od početka rata, gađajući više ciljeva na teritoriji Rusije. Zbog napada su moskovski aerodromi bili primorani da privremeno obustave rad, što je izazvalo haos u vazdušnom saobraćaju.
28. 05. 2025. u 09:45

RECEPT IMA 3 MILIONA PREGLEDA: Ovu pitu od jabuka iz 1894. godine nekada su smatrali najboljim slatkišem na svetu!
UPRKOS tome što im nisu bili dostupni mikseri i razni sastojci koji nas danas čekaju na svakom koraku, u prošlosti su se ljudi dovijali i uspevali da pripreme slasne deserte koji se pamte i danas.
03. 06. 2025. u 13:25
Komentari (0)