AJVAR OD ZELENOG PARADAJZA: Bolji i ukusniji od svake druge zimnice
Ajvar od zelenog paradajza ide uz sva jela, pogotovo pečenja, može iznenađujuće dugo da traje. Posle otvaranja najbolje je da teglu držite u frižideru.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- zeleni paradajz 3 kg
- mesnate crvene babure 20 kom
- crni luk 3 glavice
- beli luk 1 glavica
- ulje 100 ml
- so 60 g na 1 kg upržene smese
- konzervans po potrebi
Priprema:
Povrće očistite, operite, isecite i dinstajte u šerpi u sopstvenom soku dok ne omekša, pa ga ispasirajte. Smesu kuvajte u čistoj šerpi kao pekmez. Kada počne da se zgušnjava, dodajte ulje i so, pa nastavite dok se dobro ne uprži. Ukuvanu smesu sipajte u zagrejane tegle, stavite u mlaku rernu da se uhvati tanka korica, te poprašite konzervansom i zatvorite.
(superrecepti/žena)
Preporučujemo

"DOBRO SMO UPOZNATI SA DOGAĐAJIMA U SRBIJI" Medvedev optužio Zapad za organizovanje protesta u drugim zemljama
ZAMENIK predsednika Saveta bezbednosti Rusije i predsednik stranke Jedinstvena Rusija Dmitrij Medvedev optužio je danas zapadne zemlje da organizuju proteste i mešaju se u izborne procese drugih zemalja da bi održale svoju dominaciju.
31. 07. 2025. u 17:01

EKSKLUZIVNI SNIMCI HAPŠENjA ŠIPTARSKOG TERORISTE: Ovako je pao bivši pripadnik OVK u Svilajncu, evo za šta se sumnjiči (VIDEO)
ŠIPTARSKI terorista i bivši istaknuti pripadnik terorističke OVK Halili Lulzin, uhapšen je danas u Svilajncu, u zajedničkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, Službe za otkrivanje ratnih zločina UKP MUP-a Republike Srbije, a u saradnji sa Tužilaštvom za ratne zločine.
22. 07. 2025. u 20:54

SRPSKA SNAJA IZ ZAMBIJE Opisala svoj prelazak u pravoslavlje: "U početku, neke stvari bile su mi ČUDNE"
PATRICIJA Kaunda iz Zambije pre nekoliko godina zaljubila se u mladića iz Srbije, a zbog njega se doselila u našu zemlju, pa čak i promenila veru.
02. 08. 2025. u 11:32
Komentari (0)