AJVAR OD ZELENOG PARADAJZA: Bolji i ukusniji od svake druge zimnice

Novosti online

08. 10. 2024. u 13:00

Ajvar od zelenog paradajza ide uz sva jela, pogotovo pečenja, može iznenađujuće dugo da traje. Posle otvaranja najbolje je da teglu držite u frižideru.

АЈВАР ОД ЗЕЛЕНОГ ПАРАДАЈЗА: Бољи и укуснији од сваке друге зимнице

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • zeleni paradajz 3 kg
  • mesnate crvene babure 20 kom
  • crni luk 3 glavice
  • beli luk 1 glavica
  • ulje 100 ml
  • so 60 g na 1 kg upržene smese
  • konzervans po potrebi

Priprema:

Povrće očistite, operite, isecite i dinstajte u šerpi u sopstvenom soku dok ne omekša, pa ga ispasirajte. Smesu kuvajte u čistoj šerpi kao pekmez. Kada počne da se zgušnjava, dodajte ulje i so, pa nastavite dok se dobro ne uprži. Ukuvanu smesu sipajte u zagrejane tegle, stavite u mlaku rernu da se uhvati tanka korica, te poprašite konzervansom i zatvorite.

(superrecepti/žena)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SEDAM PUTA DOBIO NA LOTOU: Otkrio svima svoje trikove

SEDAM PUTA DOBIO NA LOTOU: Otkrio svima svoje trikove

VEROVATNO svi ljudi na svetu u nekom trenutku razmišljaju o tome šta bi učinili kada bi pobedili na lotou. Neki bi spiskali novac na luksuzne automobile, egzotične odmore ili novu odeću, dok drugi razmišljaju o otplati hipoteka ili kupovini kuće ili stana.

07. 10. 2024. u 17:45

Komentari (0)

URBANI OKTOBAR: Mladi stvaraju bolju budućnost