KAKO NAPRAVITI SLAVSKI KOLAČ KORAK PO KORAK: Uspeva baš svima, pa i početnicima
Kada jednom usavršite pravljenje slavskog kolača, više za vas neće biti prepreke. Isprobajte ovu varijantu koja je najjednostavnija i najukusnija.
Sastojci:
- 20 grama kvasca
- 2 kašike vode
- 500 grama belog brašna tip 500
- 2 kašičice soli
- 1 supena kašika šećera
- 2 kašike ulja
- 250 ml vode
Priprema:
U posebnu činijicu razmutite 2 kašike vode i kvasac. Ostavite to sa strane. U veliku vanglu prosejte 500 grama brašna, 4 kašike brašna odvojite sa strane. U brašno dodajte 2 kašičice soli, 1 supenu kašiku šećera, 2 kašike ulja, rastopljen kvasac, oko 250 ml vode pa testo umesite glatko. Dodajte jednu po jednu od onih četiri kašika brašna, pa premesite testo. Ostavite ga da naraste oko 45 minuta. Testo potom premesite, pa podelite na 3 dela: jedan od 100 grama, jedan od 210 grama i treći od 530 grama. Testo premesiti u loptice. Onaj deo od 210 grama, podeliti na 3 dela. Svaki deo premesiti u loptice. Deo od 530 grama isto premesiti i formirati loptu. Ostaviti sve loptice da se odmore oko 10 minuta.
Kalup za pečenje podmažite, pa u njega stavite onu "lopticu" testa od 530 grama. Prekrijte folijom i ostavite da naraste.
Od ostalih loptica pravite pletenice kojima ćete ukrasiti slavski kolač. Kad pletenicama ukrasite slavski kolač, ostavite ga poklopljenog da naraste još malo, premažite ga uljem pa ga onda pecite 20 minuta na 200 stepeni Celzijusa.
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SLATKA PITA SA PIRINČEM: Savršena kombinacija kojoj nećete moći da odolite
30. 10. 2024. u 09:00
MORATE DA JE PROBATE: Kremasta salata sa jajima i sitnim belim sirom
30. 10. 2024. u 07:00
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
DESILO SE ČUDO: Krenuli da mu isključe sina sa aparata, otac ULETEO SA PIŠTOLjEM u bolnicu (VIDEO)
LEKARI su rekli da za njega više nema nade i naložili su da se isključi s aparata za održavanje vitalnih funkcija, ali to njegov otac nije mogao da dozvoli, uprkos tome što se mladićeva majka, Pikeringova bivša supruga, saglasila sa doktorima.
21. 11. 2024. u 15:31
Komentari (0)