SAVRŠENO PREDJELO ZA ARANĐELOVDAN: Tradicionalan, a jednostavan recept za pihtije neodoljivog ukusa
Slavske pihtije pune su mesa, savršeno dekorisane i jedno od predjela koje se mora naći na vašoj trpezi.
Sastojci:
- 1 kg bilo kog mesa sa kostima
- 1 srednji luk
- 1 mala šargarepa
- 2-3 lovorova lista
- 5 čenova belog luka
- 1/2 kašičice sveže mlevenog bibera
- 40 g želatina
- 2 litra vode
- so
Priprema:
Kako biste napravili pihtije, prvo isperite meso i prelijte sa dva litra vode. Stavite na vatru i dovedite do ključanja. Sklonite sa vatre i ocedite prvi bujon. Zatim meso ponovo prelijte sa dva litra vode i prokuvajte. Pažljivo uklonite svu penu. Pokrijte poklopcem i smanjite vatru na najmanju. Ostavite da se kuva 2 sata.
Nakon isteka vremena dodajte oprani luk u ljusci, očišćenu šargarepu i lovorov list. Ostavite da se krčka još 1,5 sat. Pola sata pre nego što bude gotovo, posolite po ukusu, ali treba da bude malo više slano. Izvadite luk i šargarepu. Stavite meso na tanjir i ostavite da se ohladi. Procedite tečnost kroz gazu.
Otprilike 200 ml ukupne količine tečnosti sipajte u šerpu i ohladite. U ovaj deo dodajte želatin, promešajte i ostavite 10 minuta da nabubri. Nakon rastvaranja želatina na laganoj vatri, trebalo bi da se pretvori u tečnost, ali pazite da ne provri. Sipajte želatin u glavnu tečnost, promešajte i ohladite na sobnoj temperaturi.
Ohlađeno meso razdvojte na vlakna i dodajte crni biber i rendani beli luk, pa sve dobro izmešajte. Stavite deo mesa u odgovarajuću posudu. Preko toga sipajte ohlađenu tečnost. Posudu prekrijte najlonskom folijom i stavite u frižider na nekoliko sati, ili još bolje, preko noći. Ukrasite pre serviranja bobicama nara i peršunovog lista.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
BELA ČORBA OD PILETINE: Prema receptu naših baka, idealna za ove hladne dane
13. 11. 2024. u 10:00
LIKER OD MANDARINE: Osvežavajući aperitiv za sve ljubitelje slatkih pića
12. 11. 2024. u 18:54
MAKRON SVE IZNENADIO: Evo šta kaže o pregovorima sa Putinom
FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron rekao je da ne isključuje mogućnost pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom „kada kontekst dozvoljava“.
17. 11. 2024. u 21:03
ŠTA JE ATACMS KOJIM ĆE UKRAJINA UDARITI NA RUSIJU? Američka raketa ima domet 300 km, koristi se za gađanje ovih ciljeva
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Džozefa Bajdena ukinula je danas ograničenja koja su dosad Ukrajini blokirala upotrebu američkog oružja za napade duboko na rusku teritoriju.
17. 11. 2024. u 19:48
DA ČOVEK NE POVERUJE: Pogrebni biznis - evo čime se Legija bavi u zatvoru
TAJ posao mu je plaćen.
18. 11. 2024. u 15:42
Komentari (0)