RECEPT ZA NAJLEPŠE SLAVSKE KIFLICE BEZ KVASCA: Bolje su od svakog kolača, a tajna je u jednom sastojku
Idealne su za slavsku trpezu, ali i za svaki put kada želite malo drugačiji, slatki zalogaj. Pivo je tajni sastojak koji im daje neobičan šmek i pomaže da spolja budu hrskave, a iznutra mekane.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 3 kašike šećera
- 100 ml svetlog piva
- 200 g omekšalog maslaca
- 1 kašičica vanilin šećera
- Džem ili eurokrem za filovanje (po želji)
- Šećer u prahu za posipanje
Priprema:
U veću posudu prosejte brašno i prašak za pecivo. Dodajte so i šećer, zatim omekšali maslac isečen na kockice i sipajte pivo. Dodajte i vanilin šećer. Mesite testo dok ne postane glatko i lako za oblikovanje.
Podelite testo na četiri loptice. Svaku lopticu tanko razvaljajte u krug, pa ga isecite na trouglove (kao za pice). Na širi kraj svakog trougla stavite po malo džema ili eurokrema (ukoliko želite punjenje), pa ih uvijajte od šireg kraja prema užem, oblikujući kiflice.
Poređajte kiflice na pleh obložen papirom za pečenje, vodeći računa da se ne dodiruju. Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta, dok ne postanu zlatne i hrskave.
Kada su kiflice pečene, izvadite ih iz rerne i pustite da se malo ohlade. Zatim ih obilno pospite šećerom u prahu.
Sačekajte da se malo ohlade i možete uživati u ovim slatkim zalogajima. Prijatno!
(glossy)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
DOMAĆE KIFLICE PUNjENE SLANINOM I ZDENKA SIROM: Recept kom nećete moći da odolite
31. 07. 2024. u 15:00
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
"IZBOMBARDOVALI SMO SRBE SAMO TAKO": Pevač služio na KiM 1999. - javnost u neverici zbog njegove izjave (VIDEO)
PEVAČ Džejms Blant, koji se proslavio debitantskim albumom "Back to Bedlam", služio je u Kforu 1999. godine, za vreme i neposredno nakon bombardovanja.
27. 01. 2025. u 12:07
Komentari (0)