RECEPT ZA NAJLEPŠE SLAVSKE KIFLICE BEZ KVASCA: Bolje su od svakog kolača, a tajna je u jednom sastojku
Idealne su za slavsku trpezu, ali i za svaki put kada želite malo drugačiji, slatki zalogaj. Pivo je tajni sastojak koji im daje neobičan šmek i pomaže da spolja budu hrskave, a iznutra mekane.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 500 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 3 kašike šećera
- 100 ml svetlog piva
- 200 g omekšalog maslaca
- 1 kašičica vanilin šećera
- Džem ili eurokrem za filovanje (po želji)
- Šećer u prahu za posipanje
Priprema:
U veću posudu prosejte brašno i prašak za pecivo. Dodajte so i šećer, zatim omekšali maslac isečen na kockice i sipajte pivo. Dodajte i vanilin šećer. Mesite testo dok ne postane glatko i lako za oblikovanje.
Podelite testo na četiri loptice. Svaku lopticu tanko razvaljajte u krug, pa ga isecite na trouglove (kao za pice). Na širi kraj svakog trougla stavite po malo džema ili eurokrema (ukoliko želite punjenje), pa ih uvijajte od šireg kraja prema užem, oblikujući kiflice.
Poređajte kiflice na pleh obložen papirom za pečenje, vodeći računa da se ne dodiruju. Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta, dok ne postanu zlatne i hrskave.
Kada su kiflice pečene, izvadite ih iz rerne i pustite da se malo ohlade. Zatim ih obilno pospite šećerom u prahu.
Sačekajte da se malo ohlade i možete uživati u ovim slatkim zalogajima. Prijatno!
(glossy)
Preporučujemo

DOMAĆE KIFLICE PUNjENE SLANINOM I ZDENKA SIROM: Recept kom nećete moći da odolite
31. 07. 2024. u 15:00

DODIK ŽESTOKO UDARIO NA STANIVUKOVIĆA: Dokle ćeš biti poltron najgore vrste?
PREDSEDNIK Milorad Dodik upitao je danas gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića "dokle će biti poltron najgore vrste koji se svakodnevno dodvorava Sarajevu, a optužuje Republiku Srpsku".
21. 08. 2025. u 19:40

"SRAM VAS BILO ZA SVE ŠTO RADITE" Vučić sa prezirom odgovorio Žaklini Tatalović na dobacivanja i upadice
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je na upadice i dobacivanja novinarki N1 Žaklini Tatalović.
17. 08. 2025. u 14:28
Komentari (0)