RECEPT ZA NAJLEPŠE SLAVSKE KIFLICE BEZ KVASCA: Bolje su od svakog kolača, a tajna je u jednom sastojku

Novosti online

16. 12. 2024. u 07:00

Idealne su za slavsku trpezu, ali i za svaki put kada želite malo drugačiji, slatki zalogaj. Pivo je tajni sastojak koji im daje neobičan šmek i pomaže da spolja budu hrskave, a iznutra mekane.

РЕЦЕПТ ЗА НАЈЛЕПШЕ СЛАВСКЕ КИФЛИЦЕ БЕЗ КВАСЦА: Боље су од сваког колача, а тајна је у једном састојку

Foto: Shutterstock

Sastojci:

 
  • 500 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 3 kašike šećera
  • 100 ml svetlog piva
  • 200 g omekšalog maslaca
  • 1 kašičica vanilin šećera
  • Džem ili eurokrem za filovanje (po želji)
  • Šećer u prahu za posipanje

Priprema:

U veću posudu prosejte brašno i prašak za pecivo. Dodajte so i šećer, zatim omekšali maslac isečen na kockice i sipajte pivo. Dodajte i vanilin šećer. Mesite testo dok ne postane glatko i lako za oblikovanje.
Podelite testo na četiri loptice. Svaku lopticu tanko razvaljajte u krug, pa ga isecite na trouglove (kao za pice). Na širi kraj svakog trougla stavite po malo džema ili eurokrema (ukoliko želite punjenje), pa ih uvijajte od šireg kraja prema užem, oblikujući kiflice.
Poređajte kiflice na pleh obložen papirom za pečenje, vodeći računa da se ne dodiruju. Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta, dok ne postanu zlatne i hrskave.
Kada su kiflice pečene, izvadite ih iz rerne i pustite da se malo ohlade. Zatim ih obilno pospite šećerom u prahu.
Sačekajte da se malo ohlade i možete uživati u ovim slatkim zalogajima. Prijatno!

(glossy)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DNEVNIK STEPINCA ZAGREB KRIJE DECENIJAMA: Intervju - Prof. dr Predrag Ilić, autor trotomne studije o zločinima u NDH

DNEVNIK STEPINCA ZAGREB KRIJE DECENIJAMA: Intervju - Prof. dr Predrag Ilić, autor trotomne studije o zločinima u NDH

O NEKADAŠNjEM zagrebačkom nadbiskupu Alojziju Stepincu (Brezarić, 1898 - Krašić, 1960) i njegovoj ulozi u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj tokom Drugog svetskog rata, objavljen je u Republici Hrvatskoj ogroman broj istoriografskih i hagiografskih knjiga, zbornika radova, feljtona, članaka, ali ne i njegov dnevnik u pet knjiga, koji je vodio od 30. maja 1934. do 13. februara 1945. godine.

15. 12. 2024. u 13:55

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ TAJ TROFEJ NIKADA NIJE OSVOJIO, FEDERER ČAK 13 PUTA: Ovaj put priznanje otišlo u ruke Novakovog prijatelja (VIDEO)