RECEPT ZA POSNE PRŽENICE: Za super početak dana
I u danima posta možete da uživate u omiljenom doručku. Jednostavno je, ukusno i neodoljivo.

Foto Shutterstock
Sastojci:
- Hleb 4 kriške
- Biljno mleko 1 šolja
- Brašno 1 kašika
- Kukuruzno brašno 1 kašika
- So prstohvat
- Kurkuma po želji
- Ulje za prženje
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte biljno mleko, brašno, kukuruzno brašno, so i kurkumu. Mešajte dok se svi sastojci dobro ne sjedine i ne dobijete glatku smesu. Umočite svaku krišku hleba u smesu, pazeći da se dobro natopi sa obe strane. U tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi. Pržite kriške hleba u zagrejanom ulju dok ne postanu zlatnosmeđe i hrskave sa obe strane, oko 2-3 minuta po strani. Izvadite prženice iz tiganja i stavite ih na papirne ubruse da se ocede od viška ulja.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

POSNI MAFINI SA LIMUNOM: Fantastična kombinacija ukusa
18. 12. 2024. u 15:24Novosti online

POSNE BANANA KUGLICE: Neodoljiva poslastica od samo tri sastojka
03. 01. 2025. u 09:00Novosti online

PO ORIGINALNOM RECEPTU SA HILANDARA: Posna žito musaka, sočna i fenomenalna
02. 01. 2025. u 07:00Novosti online

POSNI ČVARCI: Ne zaostaju za "originalom", prave se vrlo lako i izuzetno su ukusni
02. 01. 2025. u 15:00Novosti online

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)