RECEPT ZA POSNE PRŽENICE: Za super početak dana
I u danima posta možete da uživate u omiljenom doručku. Jednostavno je, ukusno i neodoljivo.
Sastojci:
- Hleb 4 kriške
- Biljno mleko 1 šolja
- Brašno 1 kašika
- Kukuruzno brašno 1 kašika
- So prstohvat
- Kurkuma po želji
- Ulje za prženje
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte biljno mleko, brašno, kukuruzno brašno, so i kurkumu. Mešajte dok se svi sastojci dobro ne sjedine i ne dobijete glatku smesu. Umočite svaku krišku hleba u smesu, pazeći da se dobro natopi sa obe strane. U tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi. Pržite kriške hleba u zagrejanom ulju dok ne postanu zlatnosmeđe i hrskave sa obe strane, oko 2-3 minuta po strani. Izvadite prženice iz tiganja i stavite ih na papirne ubruse da se ocede od viška ulja.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
POSNI MAFINI SA LIMUNOM: Fantastična kombinacija ukusa
18. 12. 2024. u 15:24Novosti online
POSNE BANANA KUGLICE: Neodoljiva poslastica od samo tri sastojka
03. 01. 2025. u 09:00Novosti online
PO ORIGINALNOM RECEPTU SA HILANDARA: Posna žito musaka, sočna i fenomenalna
02. 01. 2025. u 07:00Novosti online
POSNI ČVARCI: Ne zaostaju za "originalom", prave se vrlo lako i izuzetno su ukusni
02. 01. 2025. u 15:00Novosti online
TRAMP SUSPENDOVAO SKORO SVE ZAPOSLENE: USAID pred gašenjem, 10.000 ljudi dobilo otkaz širom sveta
PRIBLIŽNO 10.000 zaposlenih u Američkoj agenciji za međunarodni razvoj (USAID), odnosno skoro svi njeni radnici, će krajem radne nedelje biti stavljeni na administrativno odsustvo pošto predsednik Donald Tramp namerava da raspusti celokupnu organizaciju.
05. 02. 2025. u 12:57
BRITANSKI EKSPERT: Imamo posla sa diletantom – Zelenski ne može da podnese da je kraj
ŠEF ukrajinskog režima Vladimir Zelenski podsvesno ne može da prihvati temu povlačenja ukrajinskih snaga u zoni borbenih dejstava, izjavio je britanski vojni analitičar Aleksandar Merkuris
30. 01. 2025. u 07:58
(UZNEMIRUJUĆ SNIMAK) Dečak (15) hteo da opljačka penzionera (70) - ovaj ga ubio pištoljem, pa dokrajčio još jednim metkom
DOK je pokušavao da otvori vrata automobila, starac je izvadio revolver i upucao mladića iz blizine, a potom ga je "overio".
03. 02. 2025. u 16:43
Komentari (0)