NAJBOLJI RECEPT ZA KIFLICE SA KOKOSOM: Jednostavne i preukusne

Jovana Vasić

20. 01. 2025. u 15:00

Zbog svoje jednostavne pripreme ovaj dezert je odoleo vremenu i često se i danas nađe na trpezama vrednih domaćica. Ako i vi želite da svojim ukućanima učinite zadovoljstvo i pričinite uživanje sada je vreme da napravite ovaj savršeni dezert.

НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА КИФЛИЦЕ СА КОКОСОМ: Једноставне и преукусне

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 margarin (250 g)
  • 1 jaje
  • 100 g šećera u prahu
  • 100 g kokosa
  • Malo soli
  • Malo soka od limuna
  • 400 g brašna

Priprema:

Od navedenih sastojaka zamesiti testo. Margarin treba da omekne na sobnoj temperaturi. Kad napravite smesu rastanjite je na oko 1 cm debljine, a potom kalupom ili rukama pravite potkovice i ređajte na pleh u kojem će se peći oko 20 minuta na 200 stepeni. Kad su gotove uvaljajte ih u prah šećer i služite uz kafu, čaj ili kao jednostavno zaslađenje posle ručka. Prijatno.

(glossy)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALEKSA AVRAMOVIĆ IZBACIO SVOG TRENERA! Neviđen haos u Rusiji