SLATKA PITA SA BUNDEVOM I JABUKAMA OD GOTOVIH KORA: Poslastica kojoj niko neće moći da odoli
Pita sa bundevom i jabukama od gotovih kora je brz i ukusan desert koji se jednostavno pravi.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Kuhinja Valentina Mašković
Sastojci:
- 500 g bundeve (rendana)
- 3-4 jabuke (oguljene i iseckane)
- 1 pakovanje kora za pitu
- 100 g šećera
- 1 kašičica mlevenog cimeta
- 1 kašičica vanilin šećera
- 1 kašičica limunovog soka (za jabuke)
- 2 kašičice brašna (po želji, za zgušnjavanje)
- 1 jaje (za premazivanje)
- ulje za podmazivanje kora
- Prstohvat soli
Priprema:
Bundevu ogulite, očistite od semenki i izrendajte. Zatim je kratko propržite u tiganju da omekša. Dodajte šećer, cimet i vanilin šećer, pa dinstajte još nekoliko minuta dok bundeva ne omekša i pusti malo soka. Ako je smesa previše vlažna, dodajte malo brašna da biste je zgusnuli.
Jabuke ogulite, očistite od semenki i iseckajte na male kockice. Prebacite ih u činiju, pospite limunovim sokom, šećerom i cimetom, pa dobro promešajte.
Uzimajte jednu po jednu koru i premažite je sa malo ulja. Stavite prvu koru u pleh, zatim drugu, treću, i tako dok ne potrošite oko 5 kora, premažući svaku. To će biti dno pite. Na pripremljene kore, ravnomerno rasporedite prvo bundeve, a zatim jabuke. Možete mešati bundeve i jabuke u filu ili ih slagati odvojeno, kako želite.
Na fil stavite preostale kore, takođe ih premažite sa malo putera ili ulja između svake kore. Poslednju koru premažite umućenim jajetom kako bi pita dobila lepu zlatno-smeđu boju tokom pečenja.
Zagrejte rernu na 180°C. Stavite pitu da se peče oko 30-40 minuta, ili dok ne postane zlatno smeđa i hrskava na vrhu.
Savet:
Ako volite bogatiji ukus, možete dodati malo seckanih oraha ili suvog grožđa u fil.
Pita je još ukusnija kad se ohladi, pa je možete pripremiti dan ranije i poslužiti hladnu.
(stvarukusa)
Preporučujemo

PITA SA TIKVICAMA I TUNjEVINOM: Jednostavno se pravi, a ukus je fantastičan (VIDEO)
17. 01. 2025. u 07:00Novosti online

SLATKA GIBANICA SA ORASIMA: Idealan spoj hrskavog i sočnog koji se lako pravi
18. 01. 2025. u 15:00Novosti online

PITA SA MESOM: Hrskava, mekana i sočna, prosto savršena (VIDEO)
04. 01. 2025. u 07:00Novosti online

SLATKA PITA SA PIRINČEM: Savršena kombinacija kojoj nećete moći da odolite
30. 10. 2024. u 09:00

"POJEDOH SE ŽIV, IZLUDE ME TO" Vučić o otvaranju auto-puta do Požege: To su već foliranja i glupiranja, krajnji rok do ponedeljka
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je iz Čačka o otvaranju auto-puta do Požege.
03. 07. 2025. u 11:49

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi
JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.
01. 07. 2025. u 11:45

ISPOVEST RADNICE: "Kad biste ovo znali, nikad ne biste kročili na kruzer"
DRUŠTVENIM mrežama kruže viralni snimci u kojima osoba koja se predstavlja kao radnica na kruzeru deli detalje iz života na brodu. U jednom takvom videu podelila je niz fotki u kojima tvrdi da otkriva tajne života na kruzeru i tako šokirala mnoge.
05. 07. 2025. u 11:33
Komentari (0)