BRZINSKI DORUČAK: Ruski uštipci od griza i mladog sira sa suvim grožđem i jabukama
Ruski uštipci od griza i mladog sira sa suvim grožđem i jabukama obožavaće deca, mekani su i tope se u ustima.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Domaći Kuhar
Sastojci:
- 100 g griza
- 500 ml mleka
- 250 g mladog sira
- 2 jajeta
- 20 g šećera
- so, po ukusu
- 10 g vanilinog šećera
- 30 g suvog grožđa
- 150 g jabuka
- 100 g brašna
- 70 g putera
- 30 ml limunovog soka
- kisela pavlaka i džem za serviranje
Priprema:
Kako biste napravili ove uštipke, stavite mleko da proključa, pa mu dodajte so i šećer. U ključalo mleko postepeno sipajte griz, mešajući da ne bude grudvica. Kuvajte dok se ne zgusne i ne skuva. Ohladite kašu.
Suvo grožđe prelijte vrelom vodom i ostavite 10-15 minuta, isperite i osušite. Jabuke oljušitite, uklonite semenke i isecite na kockice. Prelijte jabuke limunovim sokom, da ne potamne. Mladi sir izmiksirajte blenderom dok ne postane gladak, i pomešajte sa suvim grožđem i jabukama. U smesu razbijte jedno jaje.Dodajte brašno i jedno jaje u kašu koju ste ohladili i mesite dok ne postane glatko. Razvaljajte testo u široku kobasicu. Isecite je na komade. Svaki komad uvaljajte u loptu. Svaku lopticu testa spljoštite u disk. Stavite fil od mladog sira i voća na svaki disk i zapečatite ivice. Svaki uštipak uvaljajte u brašno sa svih strana, umočite u jaje i pržite na rastopljenom puteru dok ne porumeni, oko 3-4 minuta sa jedne i oko 2 minuta sa druge strane. Servirajte sa kiselom pavlakom i džemom.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

PRŽENI TROUGLIĆI SA SIROM OD KROMPIROVOG TESTA: Savršen recept za početak dana
24. 01. 2025. u 07:00Novosti online

NIKAD BRŽE I MEKŠE POGAČICE SA SIROM: Savršenstvo u svakom zalogaju, a ulepšaće vam svaki deo dana
09. 01. 2025. u 07:00Novosti online

POGAČICE SA ČVARCIMA: Nećete moći da im odolite, a prave se nikad lakše
23. 12. 2024. u 07:00Novosti online

DOMAĆE KIFLICE SA VIRŠLAMA: Doručak gotov za čas, a kiflice nikad mekanije
22. 12. 2024. u 07:00Novosti online

OGLASIO SE MEDVEDEV: Makron će zauvek nestati ovog datuma
FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron ne predstavlja pretnju i nikome neće nedostajati nakon što mu se završi mandat, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.
06. 03. 2025. u 07:47

"BIĆETE UHAPŠENI ILI PROTERANI" Tramp zapretio studentima ako započnu nezakonite proteste
AMERIČKI predsednik Donald Tramp zapretio je da će ukinuti savezno finansiranje fakultetima, školama i univerzitetima koji omogućavaju „nezakonite proteste“.
04. 03. 2025. u 15:24

PREMINUO PEVAČ BORA BOJIĆ: Bio je vlasnik čuvenog svadbarskog hita i solista Radio Beograda
NARODNA muzika je ostala bez još jednog velikog majstora. 4. marta 2025. godine.
05. 03. 2025. u 19:04
Komentari (0)