KLASIČNE KROFNE: Stari i najjednostavniji recept
Kad se prohlade, napunite ih omiljenim pekmezom ili samo pospite šećerom u prahu.

Foto: Jutjub/Printskrin/Šta za ručak?
Sastojci:
- 1 kg mekog brašna
- 150 g maslaca
- 4 jajeta
- 2 kašike šećera
- 1 kašičica soli
- 1 dl ulja
- 3 dl mlakog mleka
- 1 svež kvasac (40 g)
- 5 kašičica ruma ili rakije
Priprema:
1. U toplom mleku otopite maslac, pa dodajte kvasac i ostavite da nadođe. U drugoj posudi mikserom dobro umutite jaja, dodajte šećer i polovinu brašna i, postepeno mešajući, dolivajte mleko i mleko s kvascem. Na kraju dodajte rum (rakiju) i umesite testo dodajući ostatak brašna. Testo ne sme biti previše mekano niti pretvrdo.
2. Razvaljajte ga na pobrašnjenoj podlozi i čašom umočenom u brašno vadite krugove, pa ih pokrijte krpom i pustite da odstoje na toplom mestu najmanje pola sata.
3. U dubokoj posudi zagrejte ulje i pecite krofne. Kad se prohlade, napunite ih omiljenim pekmezom, kremom ili ih samo pospite šećerom u prahu.
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

KOLAČ OD VIŠANjA U SIRUPU OD PROSEKA: Recept koji će oduševiti sve sladokusce
18. 02. 2025. u 09:00Novosti online

ZEBRA KOLAČ PO RUSKOM RECEPTU: Krajnje jednostavan, a tako efektan
15. 02. 2025. u 15:00Jovana Vasić

VAZDUŠASTE, MEKANE, PRAVE SE BRZO I LAKO: Turske kape - Kolač za koji su vam dovoljna dva jaja
11. 02. 2025. u 15:50Jovana Vasić

RUSI SE SPREMAJU ZA VELIKU OFANZIVU: Napašće duž cele linije fronta od 1.000 km, evo koliko će akcija trajati
RUSKE trupe pripremaju se za novu ofanzivu u narednim nedeljama kako bi pojačale pritisak na Ukrajinu i ojačale poziciju Kremlja u eventualnim pregovorima o prekidu vatre. Prema tvrdnjama agencije AP, analitičari smatraju da bi nova ofanziva mogla da traje od šest do devet meseci.
29. 03. 2025. u 18:11

AMERIKA SPREMA VELIKI UDAR: Bombarderi "ubice" ciljaju nuklearne elektrane u Iranu (FOTO)
Sjedinjene Države su rasporedile stelt bombardere B-2 Spirit u vojnu bazu Dijego Garsija u Indijskom okeanu, potez koji bi navodno mogao biti povezan sa pripremama za potencijalni napad na iransku nuklearnu infrastrukturu.
29. 03. 2025. u 19:25

"ŠTA JE ŽENA?" Tramp odgovorio na pitanje novinara - izazvao smeh u prostoriji (VIDEO)
AMERIČKI predsednik Donald Tramp je izazvao smeh kod novinara kada ga je jedan od njih zamolio da definiše šta je žena.
30. 03. 2025. u 09:48
Komentari (0)