KLASIČNE KROFNE: Stari i najjednostavniji recept

Jovana Vasić

23. 02. 2025. u 16:00

Kad se prohlade, napunite ih omiljenim pekmezom ili samo pospite šećerom u prahu.

КЛАСИЧНЕ КРОФНЕ: Стари и најједноставнији рецепт

Foto: Jutjub/Printskrin/Šta za ručak?

Sastojci:

  •  1 kg mekog brašna
  •   150 g maslaca
  •   4 jajeta 
  •  2 kašike šećera
  •   1 kašičica soli 
  •  1 dl ulja 
  •  3 dl mlakog mleka 
  •  1 svež kvasac (40 g) 
  •  5 kašičica ruma ili rakije

Priprema:

1. U toplom mleku otopite maslac, pa dodajte kvasac i ostavite da nadođe. U drugoj posudi mikserom dobro umutite jaja, dodajte šećer i polovinu brašna i, postepeno mešajući, dolivajte mleko i mleko s kvascem. Na kraju dodajte rum (rakiju) i umesite testo dodajući ostatak brašna. Testo ne sme biti previše mekano niti pretvrdo.

2. Razvaljajte ga na pobrašnjenoj podlozi i čašom umočenom u brašno vadite krugove, pa ih pokrijte krpom i pustite da odstoje na toplom mestu najmanje pola sata.

3. U dubokoj posudi zagrejte ulje i pecite krofne. Kad se prohlade, napunite ih omiljenim pekmezom, kremom ili ih samo pospite šećerom u prahu.

(still)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SIN BIVŠEG SRPSKOG FUDBALERA PAO SA VIŠE OD TRI TONE DROGE! Nema dalje od ovoga, ovo je Liga šampiona!