HRSKAVI UŠTIPCI SA LUKOM I ŠEĆERCEM: Isprobajte nešto novo, idealni za svaku priliku

Jovana Vasić

27. 02. 2025. u 07:00

Ako su vam dosadili klasični uštipci, obogatite ih sa ova dva sastojka i još malo začina i eto novog ukusa.

ХРСКАВИ УШТИПЦИ СА ЛУКОМ И ШЕЋЕРЦЕМ: Испробајте нешто ново, идеални за сваку прилику

Foto Jutjub

Sastojci:

  • brašno 1,2 kg
  • so 1,5 kašičica
  • margarin 250 g
  • svež kvasac 1 kocka
  • šećer 1 kašičica
  • mlaka voda 450 ml
  • mladi crni luk 3 struka
  • kukuruz šećerac 1 manja konzerva
  • mešavina začina 1 kašičica
  • mleveni biber 1 kašičica
  • ulje za prženje po potrebi

Priprema:

Pomešajte brašno sa solju i dodajte mu kvasac razmućen sa šećerom i vodom. Dodajte i margarin koji je odstojao na sobnoj temperaturi, sitno iseckan mladi luk zajedno s perima, mešavinu začina i biber, pa umesite glatko i elastično testo. Uvijte testo u providnu foliju i ostavite ga dva sata da odmara u frižideru. Na pobrašnjenoj podlozi rastanjite testo na debljinu od 5 mm, isecite ga na manje komade i pržite u vrelom ulju. Poslužite sa nekim ljutim sosom ili sa majonezom.

(superrecepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Kako do većeg broja besplatnih bankarskih usluga?