HRSKAVI UŠTIPCI SA LUKOM I ŠEĆERCEM: Isprobajte nešto novo, idealni za svaku priliku
Ako su vam dosadili klasični uštipci, obogatite ih sa ova dva sastojka i još malo začina i eto novog ukusa.

Foto Jutjub
Sastojci:
- brašno 1,2 kg
- so 1,5 kašičica
- margarin 250 g
- svež kvasac 1 kocka
- šećer 1 kašičica
- mlaka voda 450 ml
- mladi crni luk 3 struka
- kukuruz šećerac 1 manja konzerva
- mešavina začina 1 kašičica
- mleveni biber 1 kašičica
- ulje za prženje po potrebi
Priprema:
Pomešajte brašno sa solju i dodajte mu kvasac razmućen sa šećerom i vodom. Dodajte i margarin koji je odstojao na sobnoj temperaturi, sitno iseckan mladi luk zajedno s perima, mešavinu začina i biber, pa umesite glatko i elastično testo. Uvijte testo u providnu foliju i ostavite ga dva sata da odmara u frižideru. Na pobrašnjenoj podlozi rastanjite testo na debljinu od 5 mm, isecite ga na manje komade i pržite u vrelom ulju. Poslužite sa nekim ljutim sosom ili sa majonezom.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

KIFLICE SA KISELIM KUPUSOM: Mekani i ukusni zalogaji, kojima niko ne može da odoli
23. 02. 2025. u 07:00Jovana Vasić

POGAČICE OD SAMO 4 SASTOJKA: Brze i ukusne, za savršen početak dana
20. 02. 2025. u 07:00Jovana Vasić

JEDNOSTAVAN I BRZ DORUČAK: Jogurt mafini sa šunkom i sirom
13. 02. 2025. u 07:00Jovana Vasić

PRŽENI TROUGLIĆI SA SIROM OD KROMPIROVOG TESTA: Savršen recept za početak dana
24. 01. 2025. u 07:00Novosti online

RUSI SE SPREMAJU ZA VELIKU OFANZIVU: Napašće duž cele linije fronta od 1.000 km, evo koliko će akcija trajati
RUSKE trupe pripremaju se za novu ofanzivu u narednim nedeljama kako bi pojačale pritisak na Ukrajinu i ojačale poziciju Kremlja u eventualnim pregovorima o prekidu vatre. Prema tvrdnjama agencije AP, analitičari smatraju da bi nova ofanziva mogla da traje od šest do devet meseci.
29. 03. 2025. u 18:11

AMERIKA SPREMA VELIKI UDAR: Bombarderi "ubice" ciljaju nuklearne elektrane u Iranu (FOTO)
Sjedinjene Države su rasporedile stelt bombardere B-2 Spirit u vojnu bazu Dijego Garsija u Indijskom okeanu, potez koji bi navodno mogao biti povezan sa pripremama za potencijalni napad na iransku nuklearnu infrastrukturu.
29. 03. 2025. u 19:25

"ŠTA JE ŽENA?" Tramp odgovorio na pitanje novinara - izazvao smeh u prostoriji (VIDEO)
AMERIČKI predsednik Donald Tramp je izazvao smeh kod novinara kada ga je jedan od njih zamolio da definiše šta je žena.
30. 03. 2025. u 09:48
Komentari (0)