POSLASTICA KOJA SE NE PEČE: Solunske štanglice se prosto tope u ustima

Новости онлине

19. 03. 2025. u 16:00

Savršeno ukusan voćni fil između dve oblande.

ПОСЛАСТИЦА КОЈА СЕ НЕ ПЕЧЕ: Солунске штанглице се просто топе у устима

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kg kiselih jabuka
  • 4 pomorandže
  • 2 velike korice oblande
  • 250 g mlevenih badema
  • 500 g šećera
  • 1 limun

Priprema:

U šerpu sipajte šećer, isceđeni sok od limuna i pomorandže, pa sve ušpinujte. Dodajte rendane jabuke i kuvajte dok tečnost ne ispari. Dodajte mlevene bademe i mešajte dok se smesa ne sjedini. Smesu nanesite na list oblande, razmažite fil i preko stavite drugu oblandu. Pritiskajte da se zalepi za fil, pa ostavite da se ohladi. Secite štanglice, pospite šećerom u prahu i poslužite.

(trpeza)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MI SMO USPAVANI DIV, DRUGO MESTO NA TABELI NIJE OPCIJA! Prvo obraćanje novog trenera Partizana od kad je stigao u klub