POSLASTICA KOJA SE NE PEČE: Solunske štanglice se prosto tope u ustima

Новости онлине

19. 03. 2025. u 16:00

Savršeno ukusan voćni fil između dve oblande.

ПОСЛАСТИЦА КОЈА СЕ НЕ ПЕЧЕ: Солунске штанглице се просто топе у устима

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kg kiselih jabuka
  • 4 pomorandže
  • 2 velike korice oblande
  • 250 g mlevenih badema
  • 500 g šećera
  • 1 limun

Priprema:

U šerpu sipajte šećer, isceđeni sok od limuna i pomorandže, pa sve ušpinujte. Dodajte rendane jabuke i kuvajte dok tečnost ne ispari. Dodajte mlevene bademe i mešajte dok se smesa ne sjedini. Smesu nanesite na list oblande, razmažite fil i preko stavite drugu oblandu. Pritiskajte da se zalepi za fil, pa ostavite da se ohladi. Secite štanglice, pospite šećerom u prahu i poslužite.

(trpeza)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OD VOĐE ULTRASA DO PREDSEDNIKA: Bivši navijač i veliki ljubitelj Srbije postaje predsednik Rumunije?