POSLASTICA KOJA SE NE PEČE: Solunske štanglice se prosto tope u ustima
Savršeno ukusan voćni fil između dve oblande.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 kg kiselih jabuka
- 4 pomorandže
- 2 velike korice oblande
- 250 g mlevenih badema
- 500 g šećera
- 1 limun
Priprema:
U šerpu sipajte šećer, isceđeni sok od limuna i pomorandže, pa sve ušpinujte. Dodajte rendane jabuke i kuvajte dok tečnost ne ispari. Dodajte mlevene bademe i mešajte dok se smesa ne sjedini. Smesu nanesite na list oblande, razmažite fil i preko stavite drugu oblandu. Pritiskajte da se zalepi za fil, pa ostavite da se ohladi. Secite štanglice, pospite šećerom u prahu i poslužite.
(trpeza)
Preporučujemo
TIRAMISU S KESTENOM: Isprobajte jesenju verziju omiljenog kremastog deserta
26. 11. 2024. u 11:00
UŠTIPCI OD JABUKE, JAJA I JOGURTA: Najsočniji desert koji se sprema za 10 minuta (VIDEO)
22. 01. 2025. u 15:30Novosti online
VELIKI STRAH ZAVLADAO U EVROPI Zelenskog upozoravaju: "Ništa ne potpisuj"
EVROPSKI čelnici potajno savetuju ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da bude oprezan povodom napora Sjedinjenih Država da postignu mirovni sporazum sa Rusijom.
07. 12. 2025. u 08:38
NOVI DETALjI U ISTRAZI, ZAVRŠENO VEŠTAČENjE VOZILA Otkriveno kako je došlo do nesreće u kojoj su poginuli Ana Radović i Aleksandar
OTKRIVENI su novi detalji iz istrage tragične saobraćajne nesreće u kojoj su stradali Ana Radović (20) i Aleksandar Masalušić (37).
07. 12. 2025. u 07:16
DRSKO: Jelisaveta Orašanin BEZ DONjEG VEŠA šeta ulicom (FOTO)
GLUMICA Jelisaveta Orašanin ponovo je privukla svu pažnju kada se pojavila u kombinaciji koja je izazvala pravu buru na mrežama.
06. 12. 2025. u 20:35
Komentari (0)