POSNA POGAČA: Pravi se od nekoliko osnovnih sastojaka i idealna je za svaki dan
Recept za najmekšu posnu pogaču, ukusno i jednostavno.

Foto Shutterstock
Sastojci:
- 350 g brašna
- 150 ml ulja
- posni margarin
- 150 ml mlake vode
- 1/2 svežeg kvasca
- 1 kašičica soli
- prstohvat šećera za kvasac
Priprema:
Kako biste napravili posnu pogaču, prvo pomešajte šećer i kvasac u mlakoj vodi, kako bi kvasac narastao. Potom dodajte ulje i so, i postepeno dodajte brašno, pa umesite testo, tako da se ne lepi za ruke. Ostavite testo da odstoji 10 minuta. Nakon toga ga razvaljajte oklagijom u krug i premažite posnim margarinom.
Preklopite testo dva puta. Premažite pleh uljem i zagrejte rernu na 250 stepeni. Ubacite pogaču u nauljen pleh i ostavite da odstoji dok se rerna ne zagreje. Pre pečenja premažite pogaču hladnom vodom i pecite dok ne porumeni. Kada se malo prohladi, uživajte!
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

POGAČA SA SUVIM GROŽĐEM I ORASIMA: Bogata, sočna poslastica (VIDEO)
01. 01. 2025. u 07:00Novosti online

RECEPT ZA NAJLEPŠU DOMAĆU POGAČU BEZ JAJA I KVASCA: Sprema se brzo i lako, a mirisom vraća u detinjstvo
24. 02. 2025. u 07:00Jovana Vasić

VINOGRADARSKA POGAČA: Simbol trpeze za Svetog Trifuna, oduševiće sve ukućane
14. 02. 2025. u 07:00Jovana Vasić

TRAMP OTKRIO UZROK SUKOBA U UKRAJINI: "To je verovatno ono što je započelo rat"
PITANjE članstva Ukrajine u NATO-u postalo je uzrok sukoba, rekao je američki predsednik Donald Tramp novinarima u Beloj kući.
01. 04. 2025. u 07:35

AMERIKA SPREMA VELIKI UDAR: Bombarderi "ubice" ciljaju nuklearne elektrane u Iranu (FOTO)
Sjedinjene Države su rasporedile stelt bombardere B-2 Spirit u vojnu bazu Dijego Garsija u Indijskom okeanu, potez koji bi navodno mogao biti povezan sa pripremama za potencijalni napad na iransku nuklearnu infrastrukturu.
29. 03. 2025. u 19:25

TEŠKI TRENUCI: Otkriven uzrok smrti Željka Rutovića
JEDAN je od retkih učesnika filma "Vidimo se u čitulji" koji su preživeli, preminuo je u Italiji.
31. 03. 2025. u 12:59
Komentari (0)