NEODOLJIVO PREDJELO: Slana torta koja se pravi za 15 minuta
Ako uživate u izdašnim slanim tortama, a ostalo vam je malo pečenih paprika, ovaj recept ne biste smeli da zaobiđete. One se prave brzo i jednostavno, a ova koju vam danas predstavljamo ne traži ni da uključite rernu – potrebno je samo malo truda za nezaboravan obrok.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 2 kuvana jajeta
- 10 pečenih paprika
- 1 čaša kisele pavlake
- 200 g krem sira
- 200 ml majoneza
- 200 g kačkavalja (sečenog na listiće)
- 200 g šunke (sečene na listiće)
- so, biber i ulje po potrebi
- 5 maslina
Priprema:
Oljuštite pečene paprike, pa ih ispohujte.
Prohlađene paprike ređajte po dnu vatrostalne posude, pa preko namažite fil od pomešanog majoneza, pavlake i krem sira, koje ste začinili po ukusu.
Preko poređajte listove šunke, pa ponovo poređajte paprike.
Zatim opet nanesite fil, a zatim ređajte kačkavalj, pa fil.
Na kraju izrendajte kuvana jaja i ostatak šunke i ukrasite sitno seckanim maslinama.
(glossy)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

POHOVANI CELER: Sve popularniji recept, koji je zaslužio da bude deo vaše trpeze
01. 03. 2025. u 11:00Jovana Vasić

PUNjENE PEČURKE: Lagano predjelo sa bogatim ukusom
27. 01. 2025. u 11:00Novosti online

MUP SRBIJE: Uhapšeno 125 osoba
PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije su u nastavku borbe protiv korupcije i finansijskog kriminala tokom marta uhapsili 125 osoba.
01. 04. 2025. u 13:00

PROCURIO POVERLjIVI DOKUMENT IZ PENTAGONA: Evropa nek se brani sama u slučaju ruskog napada, druga država je glavna pretnja
SUPROSTAVLjANjE ruskoj agresiji, nekada jedna od ključnih tačaka Nacionalne odbrambene strategije iz 2022. godine tokom administracije Džozefa Bajdena, tri godine kasnije više nije među najvažnijim prioritetima Sjedinjenih Američkih Država.
01. 04. 2025. u 12:17

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)