PLAVI PLATIDŽAN NA TURSKI NAČIN: Neverovatno je ukusan a brzo se priprema
Kada jednom budete probali, uvek ćete spremati patlidžan na ovaj način.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- plavi patlidžan 1 srednji
- jaja 1-2
- Prezle 5 kašika
- brašna 3 kašike
- so, suvi začin, beli luk u prahu i ml.biber po ukusu
- aleva paprika 1 kašika
- origano po ukusu
- ulje po potrebi
Priprema:
Operite patlidžan pa ga oljuštite. Presecite ga uzdužno na pola pa svaku polovinu nožem zasecite do drške. Stavite ga zatim u vodu i kuvate oko 2-3 minuta a zatim ga dobro ocedite. U jedan tanjir umutite jaja a u drugi stavite prezle, brašno, so, biber, beli luk u prahu, suvi začin,origano i alevu papriku pa sve dobro izmešajte. Svaki komad patidžana najpre uvaljajte u suvu smesu a zatim u jaja pa pržite na zagrejaom ulju sa obe strane dok ne porumene. Izvadite patlidžane pa ih stavite na papirni ubrus da upiju eventualni višak ulja. Poslužite sa mešavinom kisele pavlake, majoneza i senfa.
(superrecepti)
Preporučujemo
NEODOLjIVO UKUSAN: Pire krompir sa sirom i kukuruznim pahuljicama, zapečen u rerni
11. 03. 2025. u 12:00
"PA HAJDE DA PRODUŽIMO ZADOVOLjSTVO" Zaharova uputila misterioznu poruku Zapadu
PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da su zapadne zemlje zabrinute zbog toga kakva bi još nova ispitivanja oružja Rusija mogla da sprovede nakon demonstracije rakete "Burevestnik".
01. 11. 2025. u 19:52
SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
"NIJE ZASLUŽILA DA JOJ SE OVO DESI": Milša kroz suze o Miri Banjac i njenoj tragediji - jednu rečenicu koleginice pamtiće zauvek
GLUMICA Milica Milša ne krije da su ona i njen suprug, Žarko Jokanović, učinili sve da Miru Banjac vrate na scenu posle velike porodične tragedije koja ju je zadesila.
02. 11. 2025. u 10:23
Komentari (0)