NAJLEPŠA POSLASTICA NAŠIH BAKA: Posna štrudla sa orasima
Mirisna poslastica osvojiće vas od prvog zalogaja.

Foto Shutterstock
Sastojci:
Za testo:
- 500 ml mlake vode
- 5 kašika šećera
- 1 kašika suvog kvasca
- 200 ml ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 prstohvata soli
- 1100 g brašna
Za fil:
- 500 g oraha
- 5 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kašiku suvog kvasca i 5 kašika šećera stavite u mlaku vodu. Za 5 minuta dodajte ulje, prašak za pecivo, so i brašno. Zamesite testo, pa ga ostavite da nadođe. Onda ga podelite na 4 dela. Oklagijom razvucite, pa premažite i uvijte štrudlu. Orahe natopite u vodi. Dodajte šećere i sve zakuvajte dok se šećer ne otopi. Fil mažite preko testa pa urolajte. Pecite štrudlu u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumeni.
(trpeza)
Preporučujemo

FRANCUSKA KREMPITA SA VIŠNjAMA: Ukus koji se ne zaboravlja lako
01. 02. 2025. u 09:00

PLAZMA KUGLICE PRELIVENE ČOKOLADOM: Poslastica puna ukusa koja se jede u jednom zalogaju
16. 01. 2025. u 11:00Novosti online

RUSI SE NE ZAUSTAVLjAJU, POJAČALI UDARE NA UKRAJINU Zelenski: Amerika i Evropa moraju da zaustave Putina
RUSIJA je tokom noći 5. oktobra izvela još jedan sveobuhvatan napad na Ukrajinu, u kojem je, prema zvaničnim podacima, poginulo najmanje pet osoba, a najmanje 18 je ranjeno.
05. 10. 2025. u 15:00

(MAPE) OVAKO ĆE SE KRETATI NEVREME U SRBIJI: Pogledajte iz časa u čas, stižu sneg i kiša (FOTO)
POGLEDAJTE kako će se ledeni oblak kretati nad Srbijom i koje krajeve kad pogađa nevreme. Danas i sutra oblačno sa kišom i hladno, osim na severozapadu Vojvodine gde će se zadržati suvo vreme, najavio je RHMZ.
02. 10. 2025. u 10:47

"ISTINA JE - BILA SAM S NjIM" Milica Pavlović priznala za vezu: "Ne znam što sam to krila"
"KADA volim, dajem se bezuslovno. Tada samo treba da mi verujete, ništa drugo. Samo poverenje nemojte da mi izigrate, sve ostalo može. I ja partneru verujem isto tako i onda nećemo imati problem, ali ako se usudi da mi izigra poverenje, to je kraj, u stanju sam da se okrenem i da se pravim da ga nikada poznavala nisam."
03. 10. 2025. u 21:02
Komentari (0)