PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Kiflice sa pivom, idealne su za sve prilike, od doručka do užine uz kafu

Новости онлине

24. 04. 2025. u 14:30

Ove kiflice sa pivom su brzo i lako za pripremu, a rezultat je mekana i ukusna poslastica koje će vam sigurno prijati. Pivo u receptu daje poseban ukus i pomaže u postizanju savršene teksture testa.

ПО РЕЦЕПТУ НАШИХ БАКА: Кифлице са пивом, идеалне су за све прилике, од доручка до ужине уз кафу

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • Brašno 500 g
  • Pivo 250 ml
  • Ulje 200 ml
  • So prstohvat
  • Prašak za pecivo 1 kesica
  • Džem 200 g
  • Šećer u prahu za posipanje

Priprema:

U velikoj posudi, pomešajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. Dodajte pivo i ulje u suve sastojke. Mešajte dok ne dobijete glatko i homogeno testo. Zagrejte rernu na 180°C. Podelite testo na nekoliko manjih loptica. Svaku lopticu razvaljajte na pobrašnjenoj površini u tanki krug. Isecite krugove na trouglove (kao za pica parčiće). Na svaki trougao stavite kašičicu džema blizu šireg kraja. Uvijajte trouglove od šireg ka užem kraju da formirate kiflice.

Kiflice ređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 20-25 minuta, ili dok kiflice ne postanu zlatno žute. Nakon što se kiflice ispeku, ostavite ih da se malo ohlade. Pospite kiflice šećerom u prahu dok su još tople. Kiflice možete poslužiti odmah ili ih ostaviti da se potpuno ohlade. Idealne su uz šolju kafe ili čaja.

(superrecepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Dobila je ovu vest i ne može da veruje da se to dogodilo