PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Kiflice sa pivom, idealne su za sve prilike, od doručka do užine uz kafu
Ove kiflice sa pivom su brzo i lako za pripremu, a rezultat je mekana i ukusna poslastica koje će vam sigurno prijati. Pivo u receptu daje poseban ukus i pomaže u postizanju savršene teksture testa.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- Brašno 500 g
- Pivo 250 ml
- Ulje 200 ml
- So prstohvat
- Prašak za pecivo 1 kesica
- Džem 200 g
- Šećer u prahu za posipanje
Priprema:
U velikoj posudi, pomešajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. Dodajte pivo i ulje u suve sastojke. Mešajte dok ne dobijete glatko i homogeno testo. Zagrejte rernu na 180°C. Podelite testo na nekoliko manjih loptica. Svaku lopticu razvaljajte na pobrašnjenoj površini u tanki krug. Isecite krugove na trouglove (kao za pica parčiće). Na svaki trougao stavite kašičicu džema blizu šireg kraja. Uvijajte trouglove od šireg ka užem kraju da formirate kiflice.
Kiflice ređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 20-25 minuta, ili dok kiflice ne postanu zlatno žute. Nakon što se kiflice ispeku, ostavite ih da se malo ohlade. Pospite kiflice šećerom u prahu dok su još tople. Kiflice možete poslužiti odmah ili ih ostaviti da se potpuno ohlade. Idealne su uz šolju kafe ili čaja.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

KIFLICE SA SIROM OD GOTOVIH KORA: Recept za pecivo idealno za večeru, ili doručak
20. 03. 2025. u 15:00

PUNjENE, SLATKE I SOČNE: Recept za domaće kiflice neodoljivog ukusa i mirisa
18. 03. 2025. u 15:00

KIFLICE SA KISELIM KUPUSOM: Mekani i ukusni zalogaji, kojima niko ne može da odoli
23. 02. 2025. u 07:00Jovana Vasić

AMERIKA BESNA ZBOG ODBIJANjA KIJEVA DA PRIZNA RUSKE TERITORIJE: Evo zašto su propali pregovori u Londonu
PREGOVORI o okončanju konflikta u Ukrajini, koji su trebali biti održani danas u Londonu na nivou ministara spoljnih poslova Velike Britanije, SAD, Francuske, Nemačke i Ukrajine, odloženi su nakon što su američki zvaničnici otkazali učešće.
23. 04. 2025. u 16:24

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

TUGA NA RTS-u: Voditeljka Dnevnika slomljena, oprostila se od koleginice: "Mirno spavaj, neću te zaboraviti" (FOTO)
"MIRNO spavaj, a ja te nikada neću zaboraviti..."
23. 04. 2025. u 13:02
Komentari (0)