JEDINSTVEN ZBOG SVOJE SAVRŠENE SLATKOĆE: Medeno srce

Новости онлајн

02. 07. 2025. u 11:00

OMILjENI medenjak mnogih generacija koji budi sva čula.

ЈЕДИНСТВЕН ЗБОГ СВОЈЕ САВРШЕНЕ СЛАТКОЋЕ: Медено срце

Foto: Printskrin Youtube/ Domaći Recepti

Sočan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru. 

Potrebno je:

* 250 ml kisele vode
* 120 ml ulja
* 200 g šećera
* 1 kašika pekmeza po izboru
* 250 g brašna
* 3 kašike kakaoa
* 1 kašičica sode bikarbone
* 1 kašičica cimeta

  Za premaz:  

* 3 kašike pekmeza

  Za glazuru:  

* 100 g posne čokolade
* 2 kašike ulja

Priprema:

Brašno, kakao, sodu bikarbonu i cimet pomešati. Sjediniti kiselu vodu, ulje, šećer i pekmez, pa dodati suve sastojke. Sve dobro izmiksati i izručiti u podmazan kalup (33x22 cm). Peći kolač u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 25 minuta. Vruć kolač premazati pekmezom. Čokoladu istopiti sa uljem, pa preliti preko prohlađenog kolača.

Prijatno!

(Trpeza)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK PROGNOZA ZA OKTOBAR: Najavljeno da će pasti pola metra snega! Ovakve ekstreme ni meteorolozi ne pamte

ŠOK PROGNOZA ZA OKTOBAR: Najavljeno da će pasti pola metra snega! Ovakve ekstreme ni meteorolozi ne pamte

PREMA najavama meteorologa, oktobar 2025. počeće u Srbiji pod uticajem prodora hladnog vazduha sa severoistoka Rusije koji je došao do Nemačke i Poljske, ali se polako približava ka nama što će prouzrokovati razvoj ciklona u Jonskom, Tirenskom i delu Jadranskog mora i već 1. oktobra, u sredu, u večernjim časovima na jugu i jugozapadu Srbije počeće da pada kiša.

30. 09. 2025. u 20:58

Komentari (0)

KAMERA KOJA I DALJE DIKTIRA PRAVILA IGRE – Huawei Pura 80 Pro