PALAČINKE SA PILEĆIM MESOM: Možete ih i pohovati
Palačinke pripremite i ispecite prema uobičajenom receptu. Na malo ulja propržite luk i ljutu papričicu (može i beli luk), dodajte naseckane šampinjone, promešajte, posolite, pa dodajte začine. Dinstajte, uz dolivanje vode po potrebi.

Foto Shutterstock
Pred kraj dodajte piletinu koju ste prethodno skuvali. Na palačinke rasporedite po 2-3 kašike smese (u jednom redu), pa ih smotajte kao sarmu (prvo uvijte krajeve ka unutra, pa onda zarolajte palačinke). Pohujte ih na uobičajeni način - prvo ih uvaljajte u brašno, zatim u umućena jaja, pa u prezle. Pržite na vrelom ulju dok ne dobiju finu boju. Vadite ih na paprinate ubruse da upiju višak masnoće.
Potrebno je:
- 3 komada pilećih prsa
- 300 g očišćenih šampinjona
- 1 glavica crnog luka
- 1 ljuta papričica
- mešavina začina (peršun, majčina dušica, origano, nana)
- so
- 6-8 palačinki (napravite ih kao što to uobičajeno radite)
Za pohovanje:
- brašno
- 4 jajeta
- prezle
- ulje za prženje
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

USTAŠLUK NA DELU I Hrvatski kardinal veliča Tompsona - totalno ludilo u Hrvatskoj
KOLIKO je Hrvatska ogrizla u mržnji prema Srbima govori činjenica da je čak i tamošnji kardinal govorio o koncertu Topsona poznatog po pesmama koje veličaju klanje Srba.
24. 04. 2025. u 17:01
Komentari (0)