PALAČINKE SA PILEĆIM MESOM: Možete ih i pohovati
Palačinke pripremite i ispecite prema uobičajenom receptu. Na malo ulja propržite luk i ljutu papričicu (može i beli luk), dodajte naseckane šampinjone, promešajte, posolite, pa dodajte začine. Dinstajte, uz dolivanje vode po potrebi.
Pred kraj dodajte piletinu koju ste prethodno skuvali. Na palačinke rasporedite po 2-3 kašike smese (u jednom redu), pa ih smotajte kao sarmu (prvo uvijte krajeve ka unutra, pa onda zarolajte palačinke). Pohujte ih na uobičajeni način - prvo ih uvaljajte u brašno, zatim u umućena jaja, pa u prezle. Pržite na vrelom ulju dok ne dobiju finu boju. Vadite ih na paprinate ubruse da upiju višak masnoće.
Potrebno je:
- 3 komada pilećih prsa
- 300 g očišćenih šampinjona
- 1 glavica crnog luka
- 1 ljuta papričica
- mešavina začina (peršun, majčina dušica, origano, nana)
- so
- 6-8 palačinki (napravite ih kao što to uobičajeno radite)
Za pohovanje:
- brašno
- 4 jajeta
- prezle
- ulje za prženje
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
STIGAO ŽESTOK ODGOVOR TRAMPU OD PREDSEDNIKA: To je naše i tako će ostati!
PREDSEDNIK Paname Hose Mulino poručio je da Panamski kanal pripada njegovoj državi i da oko toga neće biti pregovora.
23. 12. 2024. u 08:54
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
"SRCE MOJE, DUŠO MOJA" Dajana grca u suzama zbog Žike, a on je grli: "Setila sam se naše svadbe" (VIDEO)
"ZASLUŽIO si da te zagrlim i poljubim..."
23. 12. 2024. u 10:06
Komentari (0)