ODUŠEVITE GOSTE ZDRAVIM GRICKALICAMA: Recept za šarene slane štapiće
OVA UKUSNA slana grickalica izmamiće osmehe na licu vaših prijatelja kad otkriju da je u svakom štapiću samo - biljni začin.
Nema osobe koja ne voli kada se popodne opusti na kauču uz dobar film ili utakmicu, sa ukusnim grickalicama u rukama.
Industrijske grickalice sa sobom donose mnogo masti i veliku količnu kalorija. Domaće grickalice, sa druge strane, mnogo su zdravije i u zavisnosti od kombinacije začina, mogu se konzumirati i u vreme posta i strogih dijeta.
Možda će vam u početku delovati neobično, ali u pitanju su zapravo sjajne kombinacije ukusa.
Domaće grickalice - sastojci:
* 600 grama brašna
* 35 grama kvasca
* 200 mililitara ulja
* 300 mililitara kisele vode (ili 300 mililitara vruće vode)
* pola kesice praška za pecivo
* so
* biljni začin (začin "C")
* origano
* aleva paprika
Domaće grickalice - priprema:
Razmutiti kvasac u kiseloj vodi i ostaviti da odstoji 10 minuta, da kvasac nadođe. Sipati prašak za pecivo, ulje i mešati kašikom uz lagano dodavanje brašna.
Kada se umuti testo, razvući oklagijom i formirati kore debljine oko 1 centimetar. Ne treba da nadođe testo.
Posuti biljni začin, origano i alevu papriku, po kašičicu Malo utapkati, utrljati začine u testo. Rezati štapiće, savijati i peći.
Peći u rerni na 180 stepeni dok štapići ne porumene.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
DOMAĆE KIFLICE SA SIROM: Recept koji će vas oduševiti (VIDEO)
29. 01. 2023. u 18:21 >> 07:28
PITA OD SPANAĆA ZA PREDJELO: Jednostavno i ukusno jelo od gotovih kora
29. 01. 2023. u 16:20
MINI-PICE GOTOVE ZA POLA SATA: Brzo jelo iz rerne kao predlog za večeru (RECEPT)
27. 01. 2023. u 13:37
MAKRON SVE IZNENADIO: Evo šta kaže o pregovorima sa Putinom
FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron rekao je da ne isključuje mogućnost pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom „kada kontekst dozvoljava“.
17. 11. 2024. u 21:03
ŠTA JE ATACMS KOJIM ĆE UKRAJINA UDARITI NA RUSIJU? Američka raketa ima domet 300 km, koristi se za gađanje ovih ciljeva
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Džozefa Bajdena ukinula je danas ograničenja koja su dosad Ukrajini blokirala upotrebu američkog oružja za napade duboko na rusku teritoriju.
17. 11. 2024. u 19:48
DA ČOVEK NE POVERUJE: Pogrebni biznis - evo čime se Legija bavi u zatvoru
TAJ posao mu je plaćen.
18. 11. 2024. u 15:42
Komentari (1)