SLATKA PITA SA SIROM I REZANCIMA: Starinski recept koji će sve oduševiti ukusom
POSLASTICA koju će svi obožavati.
Slatka pita sa sirom - sastojci:
- 300g tankih rezanaca za supu
- 500g neslanog sira
- 200g kisele pavlake
- 250g margarina
- 200g šećera
- 30g vanilin šećera
- 5 jaja
- 100g suvog grožđda
- korica limuna
- šećer u prahu za posipanje
Slatka pita sa sirom - priprema:
U većoj šerpi staviti vodu da proključa, a zatim dodati rezance. Kada su se prokuvali procedite i stavite ih u činiju da se prohlade ( pazite da se rezanci ne prekuvaju).Umutiti belanca mikserom, dok ne postane čvrsta pena.
U posebnoj činiji pomešati sir i pavlaku, pa dodati žumanca, sve lepo sjediniti dok se ne povežu sastojci. Zatim umutiti margarin sa šećerom, dodati narendanu koricu limuna i sve dobro izmiksati, pa dodavati postepeno smesu sa sirom, pavlakom i žumancima. Sve vreme mutiti mikserom, na kraju dodati suvo grožđe i skuvane rezance, pa varjačom promešati. Kada se masa povezala, dodavati polako umućena belanca. Rastopiti malo margarina i maslaca za premazivanje kora.
U podmazan pleh staviti koru, pa premazati sa malo rastopljenog margarina, zatim drugu koru pa ponoviti postupak sve do pete, ređati koru pa premazivati je, a zatim usuti ceo fil preko pete kore, pa nastaviti sa ređanjem kora sa rastopljenim margarinom između.Poslednju koru premazati ostatkom rastopljenog margarina, i iseći pitu na kocke pre pečenja.
Peći na 180C 40-45 minuta. Tokom serviranja, pitu po vrhu posuti šećerom u prahu.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
BRZI I OSVEŽAVAJUĆI ČIZKEJK: Ostavite da se hladi preko noći i gotov je za jelo
27. 01. 2023. u 18:57
RECEPT ZA NAJUKUSNIJU SARMU: Tajna je u zapršci i sastojku na dnu lonca
27. 01. 2023. u 18:41
KOMPOT OD JABUKA I ŠLjIVA: Poslastica koju su spremale naše bake
28. 01. 2023. u 20:00
MAKRON SVE IZNENADIO: Evo šta kaže o pregovorima sa Putinom
FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron rekao je da ne isključuje mogućnost pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom „kada kontekst dozvoljava“.
17. 11. 2024. u 21:03
ŠTA JE ATACMS KOJIM ĆE UKRAJINA UDARITI NA RUSIJU? Američka raketa ima domet 300 km, koristi se za gađanje ovih ciljeva
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Džozefa Bajdena ukinula je danas ograničenja koja su dosad Ukrajini blokirala upotrebu američkog oružja za napade duboko na rusku teritoriju.
17. 11. 2024. u 19:48
DA ČOVEK NE POVERUJE: Pogrebni biznis - evo čime se Legija bavi u zatvoru
TAJ posao mu je plaćen.
18. 11. 2024. u 15:42
Komentari (0)