RECEPT ZA PROJARICE KOJI SVIMA USPEVA: Sastojke verovatno već imate - u svojoj kuhinji
ZABORAVLjENI recepti iz bakinih kuvara uvek iznosa očaravaju svojim ukusom, ali i jadnostavnim sastojcima koje ima svaka kuća.
Projarice sa sirom su super prilog uz bilo koje jelo, a odlično su i predjelo. Ovaj recept je jedan od onih koji svima uspeva, a koji oduševljava degustatore. One ostaju meke i sutradan, što je mnogim domaćicama najbitnije.
Veoma su jednostavne za pripremu, a najbitnija stvar je da sve neophodne sastojke već imate u kući. Od ove mere se dobije tačno 12 projica, tako da ako imate goste odmah pripremite duplu meru.
Lepo izgledaju i kad ih pospete narendanim sirom, koji se divno zapeče i postane hrskav i intenzivnog ukusa. Dobar izbor je edamer ili čedar. Osim toga, projice će biti zanimljive i ako dodate suve ili sveže začine, recimo varijanta sušenog origana sa šunkom i kiselim paprikama bi bila odlična.
Projarica - sastojci:
2 jajeta
8 supenih kašika kukuruznog brašna
4 supene kašike pšeničnog brašna
50 mililitara ulja
1 kesica praška za pecivo
1 čaša kisele vode
150 grama sitnog sira
so
susam
Kako se prave projarice:
Umutiti jaja, dodati ulje i brašna pomešana sa pecivom.
Dodati kiselu vodu da bude malo ređe. Na kraju posoliti i dodati sir. Sipati u podmazane kalupe za mafini, pa posuti susamom.
Peći na 200 stepeni oko 20 minuta, dok ne porumene. Služiti toplo uz jogurt ili kiselo mleko.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MAKRON SVE IZNENADIO: Evo šta kaže o pregovorima sa Putinom
FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron rekao je da ne isključuje mogućnost pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom „kada kontekst dozvoljava“.
17. 11. 2024. u 21:03
ŠTA JE ATACMS KOJIM ĆE UKRAJINA UDARITI NA RUSIJU? Američka raketa ima domet 300 km, koristi se za gađanje ovih ciljeva
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Džozefa Bajdena ukinula je danas ograničenja koja su dosad Ukrajini blokirala upotrebu američkog oružja za napade duboko na rusku teritoriju.
17. 11. 2024. u 19:48
DA ČOVEK NE POVERUJE: Pogrebni biznis - evo čime se Legija bavi u zatvoru
TAJ posao mu je plaćen.
18. 11. 2024. u 15:42
Komentari (0)