KAKO SE PRAVI GIBANICA RUŽICA: Hrskava, prelepog ukusa, puna fila (VIDEO)

Novosti online

03. 03. 2023. u 20:00

IDEJA za doručak nikad dosta, a sada nam je na meniju gibanica ružica

КАКО СЕ ПРАВИ ГИБАНИЦА РУЖИЦА: Хрскава, прелепог укуса, пуна фила (ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/JelaJelena Petrovic

Sastojci za gibanicu ružica:

  • 200 g sira
  • 3 jaja
  • 1/2 praška za pecivo
  • tanke kore 
  • malo ulja

Priprema:

Raširiti koru na sto, pa je pouljiti. Sir izdrobiti, dodati jaja i  prašak za pecivo i izjednačiti. Koru malo premazati filom. Staviti na sredinu kore prste i uvijati u krug, držeći tri prsta u sredini.
Skloniti ruku i u to udubljenje staviti malo fila. Jedna kora je dovoljna za jednu ružu. U zavisnosti od toga koliko ruža želite, toliko vam je i kora potrebno.

FOTO: Privatna arhiva

Pokriti malo po ivicama kora fil, pa ružitcu okrenuti naopako i u sredinu staviti fil i ređati u podmazan okrugli pleh.

Ređati u krug. Dodati još malo fila i premazati uljem. Može malo i susama. Peći na 190 stepeni C oko 30 min.

Prijatno!

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TAJ BOL NE MOGU DA OPIŠEM: DŽejla Ramović doživela nezgodu na nastupu