Možete li da zamislite PITU SA PIRE KROMPIROM? Evo recepta!
KADA ne znate šta ćete sa viškom pire krompira - eto rešenja.

Foto: Jutjub printskrin/JelaJelena Petrovic
Pita sa pire krompirom - sastojci:
1/2 kg gotovih kora
150 gr sira
2-3 jaja
100 gr kisele pavlake
50 ml ulja
soli, bibera
2 kašike griza
malo praška za pecivo
Za premazivanje:
1 kašika kisele pavlake
1 jaje
Kako se pravi pita sa pire krompirom:
Krompir očistiti, skuvati i izgnječiti, dodati pola ulja, jaja i sve dobro žicom izmešati. Posoliti pobiberiti, dodati sir i pavlaku, zatim griza i sve izjednačiti.
Prvu koru premazati uljem, preko nje drugu koru i nju premazati uljem, pa premazati pireom, zatim treću premazati krompirom, može i četvrta kora da se doda i premaže.
Saviti ivice i staviti u pleh obložen pek papirom. Malo pavlake kisele razmutiti, dodati jaje i malo ulja pa time premazati kore. Peći na 200 stepeni C oko 50 min. Fina hrskava sjajna za doručak večeru ili užinu.
Prijatno...
Preporučujemo

DRAMA NA NEBU: Zemlja koja se graniči sa Srbijom digla borbene avione zbog ruskih dronova
U RUMUNIJI je bila proglašena vazdušna uzbuna u okrugu Tulča zbog masovnog napada ruskih dronova na Ukrajinu, saopštilo je danas rumunsko Ministarstvo odbrane.
02. 07. 2025. u 11:13

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi
JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.
01. 07. 2025. u 11:45

REAGOVALA I POLICIJA: Uhvatila rođenog oca sa ljubavnicom - napravila HAOS na ulici (VIDEO)
BROJNI žitelji kolumbijskog grada Santa Marte svedočili su nedavno dramatičnim scenama nakon što je jedna 19-godišnja devojka presrela automobil u kojem se njen otac nalazio u društvu ljubavnice.
02. 07. 2025. u 20:26
Komentari (0)