LAKI RECEPT: Kiflice sa sirom i šunkom koje svi obožavaju (FOTO)
DIVNE, mekane i hrskave
Vikendom svi volimo da uživamo i budemo rasterećeni, a nedelja je pravi dan za odmor. Kako bismo kraj vikenda završili u dobrom raspoloženju, uživanje u hrani je neizostavna stavka. Zato brzo pripremite ovaj fantastičan obrok za celu porodicu i prepustite se čulima uz naš današnji predlog - kiflice sa sirom i šunkom.
Na Instagram profilu Didy Kitchen možete naći sjajne recepte. A sada brzo napravite ove ukusne kiflice i uživajte u ostatku vikenda.
Kiflice sa šunkom i sirom - sastojci:
20 g kvasca
200 ml mleka
5 kašika ulja
jedno jaje
po jedna kašičica soli i šećera
380 g brašna (meko, tip 400)
70 g kisele pavlake
50 g margarina
Za fil:
80 g sira
Kiflice sa šunkom i sirom - priprema:
U vanglicu stavite kvasac, šećer, toplo mleko, ulje (jedno jaje izmutite u šolji i dve kašike ostavite u istoj) ostatak sipajte u vanglicu i promešajte da se kvasac istopi.
Neka testo odleži pola sata, a onda...
Kad kvasac nadođe dodajte malo po malo brašna i so, umesite testo da dobijete lepu lopticu.
Ostavite testo da nadolazi oko 30 minuta, zatim ga premesite i podelite na dve loptice i njih ostavite da nadolaze 15 minuta.
Oklagijom od obe loptice napravite dva tanja kruga. Prvi premažite pavlakom, preko njega stavite drugi krug i na njega narendajte margarin, zatim isecite na četvrtine, a svaku četvrtinu na tri trougla. Stavite fil i urolajte kiflicu.
Uključite rernu da se ugreje na 260°. Dok se rerna greje, taman će i kiflice malo da nadođu.
Pre nego što ih ubacite u rernu premažite ih sa jajetom (koje smo odvojili od testa) a u njega dodajte i kašiku mleka i kašiku maslinovog ulja. Pospite ih susamom.
Pecite ih oko 20-ak minuta ili dok ne dobiju ovako lepu boju. Prijatno!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MAKRON SVE IZNENADIO: Evo šta kaže o pregovorima sa Putinom
FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron rekao je da ne isključuje mogućnost pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom „kada kontekst dozvoljava“.
17. 11. 2024. u 21:03
ŠTA JE ATACMS KOJIM ĆE UKRAJINA UDARITI NA RUSIJU? Američka raketa ima domet 300 km, koristi se za gađanje ovih ciljeva
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Džozefa Bajdena ukinula je danas ograničenja koja su dosad Ukrajini blokirala upotrebu američkog oružja za napade duboko na rusku teritoriju.
17. 11. 2024. u 19:48
DA ČOVEK NE POVERUJE: Pogrebni biznis - evo čime se Legija bavi u zatvoru
TAJ posao mu je plaćen.
18. 11. 2024. u 15:42
Komentari (0)