LAKI RECEPT: Kiflice sa sirom i šunkom koje svi obožavaju (FOTO)

Novosti online

24. 03. 2023. u 14:56

DIVNE, mekane i hrskave

ЛАКИ РЕЦЕПТ: Кифлице са сиром и шунком које сви обожавају (ФОТО)

Foto: Printskrin / Instagram / didy_kitchen

Vikendom svi volimo da uživamo i budemo rasterećeni, a nedelja je pravi dan za odmor. Kako bismo kraj vikenda završili u dobrom raspoloženju, uživanje u hrani je neizostavna stavka. Zato brzo pripremite ovaj fantastičan obrok za celu porodicu i prepustite se čulima uz naš današnji predlog - kiflice sa sirom i šunkom. 

Na Instagram profilu Didy Kitchen možete naći sjajne recepte. A sada brzo napravite ove ukusne kiflice i uživajte u ostatku vikenda.

Kiflice sa šunkom i sirom - sastojci:

20 g kvasca
200 ml mleka
5 kašika ulja
jedno jaje
po jedna kašičica soli i šećera
380 g brašna (meko, tip 400)
70 g kisele pavlake
50 g margarina

Za fil:

80 g sira

50 g šunke.

Kiflice sa šunkom i sirom - priprema:

U vanglicu stavite kvasac, šećer, toplo mleko, ulje (jedno jaje izmutite u šolji i dve kašike ostavite u istoj) ostatak sipajte u vanglicu i promešajte da se kvasac istopi.

Neka testo odleži pola sata, a onda...

Kad kvasac nadođe dodajte malo po malo brašna i so, umesite testo da dobijete lepu lopticu.

Ostavite testo da nadolazi oko 30 minuta, zatim ga premesite i podelite na dve loptice i njih ostavite da nadolaze 15 minuta.

Oklagijom od obe loptice napravite dva tanja kruga. Prvi premažite pavlakom, preko njega stavite drugi krug i na njega narendajte margarin, zatim isecite na četvrtine, a svaku četvrtinu na tri trougla. Stavite fil i urolajte kiflicu.

Uključite rernu da se ugreje na 260°. Dok se rerna greje, taman će i kiflice malo da nadođu.

Pre nego što ih ubacite u rernu premažite ih sa jajetom (koje smo odvojili od testa) a u njega dodajte i kašiku mleka i kašiku maslinovog ulja. Pospite ih susamom.

Pecite ih oko 20-ak minuta ili dok ne dobiju ovako lepu boju. Prijatno!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Didy Kitchen (@didy_kitchen)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA SAM BIO NA MESTU SELEKTORA, MOGUĆE DA SEBE NE BIH STAVIO: Rafael Nadal posle poraza u Dejvis kupu