ČUVENA MAKEDONSKA PASTRMAJLIJA, BOŽANSTVENOG UKUSA: Ovako se pravi tradicionalna pica
Ukus je sjajan i svi obožavaju ovaj recept
Foto Jutjub/Printskrin
Sastojci
- 1 kg brasna
- 20 gr kvasac
- malo soli, mlevena crvena paprika
- 800 gr svinjsko meso
- malo svinjske masti
Priprema
Meso prethodnog dana isecite na kockice, posolite , stavite mlevenu crvenu papriku i ostavite ga u frizideru.
Kvasac sa malo tople vode i brasna ostavite da se digne. Zamesite testo sa kvascem, malo soli i tople vode, da bude srednje jacine.
Ostavite ga da se udvostruci. Podelite testo na 8 loptica. Svaku malo oklagijom, malo rukama formirajte na ovaj nacin.
Odozgo naredite meso i malo svinjske masti.
Ide na pecenje, na 180 C, ne mnogo vremena, oko pola sata najvise.
Mozete koricu naokolo da premazite uljem u kojem ste stavili malo mljevene paprike i da je opet vratite u pecnicu, na jos 5 min.
Kada je izvadite zavijte je u kujnsku hartiju, odozgo je prekrijte sa krpom i ostavite je da se odmori…
Preporučujemo
RUSI SE KUNU U OVAJ RECEPT: Najbolji uštipci od 4 sastojaka - gotovi za 15 minuta
08. 08. 2023. u 17:09
SPREMNI SMO NA SPECIJALNU OPERACIJU: Vučić otkrio šta je plan ako se Rusi ne dogovore sa izabranim partnerima oko prodaje NIS
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić na sednici Vlade dao je predlog Vladi da ukoliko Rusi sa izabranim partnerima ne dogovore oko kupoprodaje NIS, da mi kao Srbija morao da ponudimo bolju cenu.
16. 11. 2025. u 17:11
ZELENSKI ALARMIRAO EVROPU: Rusija će pokrenuti veliku agresiju na kontinent, poznata i godina
UKRAJINSKI predsednik Volodimir Zelenski tvrdi da Rusija planira da pokrene veliku agresiju na evropskom kontinentu 2029. ili 2030. godine, navodeći da na to ukazuje povećana ruska proizvodnja oružja.
13. 11. 2025. u 10:54
NARODNA VEROVANjA: Kakva nas zima čeka ako je VEDRO na Đurđic
SRPSKA pravoslavna crkva i vernici danas proslavljaju Đurđic, praznik posvećen prenosu moštiju Svetog Đorđa iz Nikomidije (današnji Izmir) u Lidu, što je bilo ispunjenje njegove poslednje želje.
16. 11. 2025. u 17:05
Komentari (0)