PICA MINI-PECIVO ZA SVAKU PRILIKU: Večera, rođendan, meze, doručak

16. 08. 2023. u 12:00

DANAS pravimo najfinije meko pecivo koje sem što je lagano i jednostavno za pripremu, punjeno je pica nadevom, tako da je idealno za svaku priliku - bilo da je rođendan ili bilo koje drugo okupljanje, pa čak samo i večeru.

ПИЦА МИНИ-ПЕЦИВО ЗА СВАКУ ПРИЛИКУ: Вечера, рођендан, мезе, доручак

Foto: Jutjub/Printskrin/Home Made Recipes

Sastojci za testo:

  • 750 g mekog brašna
  • 200 ml mleka
  • 30 g svežeg ili 7-8 g suvog kvasca
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašika soli
  • 250 ml vode
  • 100 ml ulja

Nadev:

  • 300-350 g šunke, šunkarice, pica šunke, tost nareska ili bilo koje druge salame po vašem izboru
  • 100-150 g bilo kojeg tvrdog sira
  • kečap, paradajz, ili šta vi koristite za pripremu pice
  • 1 kašičica ili više origana

Još:

  • 1 žumance,
  • 1 kašika mleka,
  • na vrh kašičice crvene paprike ili kečapa

(Jutjub)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA SE ZNA KO JE ŠAMPION: Novo zlato za Damira Mikeca