OVAKO SE PRAVI TESTO ZA PICU KAO IZ PICERIJE: Biće tanko i hrskavo - a ukus neodoljiv!

Novosti onlajn

01. 09. 2023. u 22:30

SAZNAJTE kako se pravi testo za picu kao iz picerije. Donosimo vam jednostavan recept.

ОВАКО СЕ ПРАВИ ТЕСТО ЗА ПИЦУ КАО ИЗ ПИЦЕРИЈЕ: Биће танко и хрскаво - а укус неодољив!

Foto Pixabay free images

Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 15 do 20 cl vode
  • 15 g svežeg kvasca ili paketić kvasca u kesici

Priprema:

U velikoj činiji prosejati brašno i so. Dodati ulje, vodu i kvasac i mešati dok ne postane elastično (oko 8 minuta račno ili 5 minuta mikserom). Pokriti i ostaviti na toplom mestu 1-2 sata da nadođe.

Testo zatim staviti na pobrašnjenu radnu površinu i blago ga mesiti, pa razviti na 5 mm debljine da bi se dobio krag prečnika od 25 do 30 cm okrećući testo kako se ne bi povuklo. Vrhovima prstiju vući testo od sredine ka krajevima tako da oni budu dva puta deblji od ostatka testa.

Pre pečenja preko testa rasporediti premaz od paradajza, a odozgo staviti sastojke po izbora: komade šunke, mortadele, pečurke, maslinke, oceđene sardine ili tunjevinu, komade paprike i obavezno odozgo režnjeve sira koji se lako topi. Peći u zagrejanoj pećnici dok se sir ne rastopi.

(Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

ZAVRŠENA ERA DOMINACIJE: Orban saopštio užasne vesti za Zapad