KIFLICE SA KISELOM PAVLAKOM - NAJLEPŠE KOJE STE IKAD PROBALI: Toliko su mekane i sveže da uvek svi traže zalogaj više
Recept za kiflice sa kiselom pavlakom bi trebalo svaka domaćica da ima u svojoj svesci sa receptima, jer svakoga oduševljavaju na prvi zalogaj.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Kuvajte sa Stašom
Neophodni sastojci za kiflice:
- 250 ml toplog mleka
- 10 g suvog kvasca
- 2 ravne kašike šećera
- 1 jaje
- 125 ml ulja
- 1 kašičica soli
- 550 g brašna tip 400
- 1 čaša kisele pavlake 20% mm
Za premazivanje:
- Malo mleka
- 1 razmućeno jaje
- Susam za posipanje
Toplo mleko, suvi kvasac i 2 ravne kašike šećera pomešati i ostaviti da odstoji 10 minuta. Potom sjedinite jaje, ulje i so. Dodati u ovu smesu mleko sa kvascem i postepeno dodavati brašno. Umesiti testo. Malo staviti na njega ulja kako se ne bi lepilo na posudu. Ostaviti da odmori 10 minuta i ponovo ga premesiti. Kada udvostruči svoju veličinu, premesiti testo. Podeliti na 2 jednaka dela.
Lakše ćemo rastanjiti testo ukoliko sa jedne strane stavimo malo ulja. Krug podeliti na 16 jednakih trouglova i na svaki staviti kašičicu kisele pavlake. Zarolati kiflice i staviti u pleh sa pek papirom. Premazati sa malo mleka i ostaviti da rastu 15 minuta. Kada porastu premazati ih razmućenim jajetom i posuti susamom. Peći na 200°C dok ne porumene.
(Kurir Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

RUSI SE KUNU U OVAJ RECEPT: Najbolji uštipci od 4 sastojaka - gotovi za 15 minuta
08. 08. 2023. u 17:09

NAJVAZDUŠASTIJE POSNE MEKIKE KOJE STE IKADA PROBALI: Gotove su za 15 minuta
17. 08. 2023. u 08:00

NEĆETE IM ODOLETI: Sečene kifle - testo meko kao pena! (VIDEO)
15. 08. 2023. u 20:36

RULjA IZVUKLA BRITANCA IZ STANICE I ZAPALILA GA: Policija nije reagovala iz straha za sopstvenu bezbednost
BRITANSKI državljanin preminuo je od posledica teških opekotina nakon što ga je, prema navodima lokalnih medija, grupa ljudi izvukla iz policijske stanice i zapalila na ulici, javlja Skaj njuz.
22. 04. 2025. u 12:01

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)