PUNJENI HLEB PO RECEPTU STAROG PEKARA: Pun belog luka, blitve, mocarele i začina - miriše fantastično
Aromatični hleb koji se puni belim lukom, sirom i blitvom je ukusniji i bolji od bilo koje pite.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Kuhinja Valentina Mašković
Sastojci za testo:
- 650-700 g glatkog brašna
- 1 kašičica šećera
- 2 kašičice soli
- 30 g kvasca
- 1 jaje
- 300 ml mleka
- 50 ml ulja
Fil:
- 250 g mocarele
- 250-300 g blanširane blitve
- 2 glavice belog luka
- So, biber, peršun, origano, ljuta začinska paprika
- 200 g putera ili margarina
- 50 ml maslinovog ulja
Priprema:
Aktivirajte kvasac u toplom mleku i sa malo šećera. A potom dodajte jaje, ulje, so i brašno. Kada umesite testo ostavite ga da nadođe oko pola sata.
Pripremite fil tako što ćete blanširati (skuvati) blitvu, dodati dve glavice belog luka, začine (so, biber, peršun, origano, začinsku papriku), dodati mocarelu izmešati i dodati puter ili margarin.
Razvaljajte testo što šire, a onda premažite sa ovim filom. Preklopite sa još jednim slojem testa pa isecite na kocke i slažite u kalup za hleb tako da dobijete dve vekne.
Premažite umućenim žumancetom i posipati susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 10 minuta i potom na 180 stepeni Celzijusa oko 30 do 35 minuta.
(Kurir Stil)
Preporučujemo

"NEĆU MOĆI DA PRISUSTVUJEM DOGAĐAJIMA" Država EU zabranila Ficu prelet do Moskve, traže se alternativne rute
SLOVAČKI premijer Robert Fico je izvestio da Estonija nije dozvolila slovačkom avionu za Rusiju da preleti preko njene teritorije i da se traži alternativni put.
07. 05. 2025. u 21:01

"TO JE SKANDAL!" Orban žestoko udario na Ursulu fon der Lajen zbog Ukrajine
MAĐARSKI premijer Viktor Orban oštro je kritikovao predsednicu Evropske komisije Ursulu fon der Lajen na društvenim mrežama zbog poziva Ukrajini da ubrza pristupanje Evropskoj uniji.
07. 05. 2025. u 15:26

"SAZNAO SAM ZA NjENE AVANUTE" Kemiš u otvorenom pismu o razvodu: "Početkom decembra iselio sam se iz zajedničkog stana"
"OVIM sam želeo da okončam jedan ružan period u mom životu..."
09. 05. 2025. u 11:18
Komentari (0)