PUNJENI HLEB PO RECEPTU STAROG PEKARA: Pun belog luka, blitve, mocarele i začina - miriše fantastično
Aromatični hleb koji se puni belim lukom, sirom i blitvom je ukusniji i bolji od bilo koje pite.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Kuhinja Valentina Mašković
Sastojci za testo:
- 650-700 g glatkog brašna
- 1 kašičica šećera
- 2 kašičice soli
- 30 g kvasca
- 1 jaje
- 300 ml mleka
- 50 ml ulja
Fil:
- 250 g mocarele
- 250-300 g blanširane blitve
- 2 glavice belog luka
- So, biber, peršun, origano, ljuta začinska paprika
- 200 g putera ili margarina
- 50 ml maslinovog ulja
Priprema:
Aktivirajte kvasac u toplom mleku i sa malo šećera. A potom dodajte jaje, ulje, so i brašno. Kada umesite testo ostavite ga da nadođe oko pola sata.
Pripremite fil tako što ćete blanširati (skuvati) blitvu, dodati dve glavice belog luka, začine (so, biber, peršun, origano, začinsku papriku), dodati mocarelu izmešati i dodati puter ili margarin.
Razvaljajte testo što šire, a onda premažite sa ovim filom. Preklopite sa još jednim slojem testa pa isecite na kocke i slažite u kalup za hleb tako da dobijete dve vekne.
Premažite umućenim žumancetom i posipati susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 10 minuta i potom na 180 stepeni Celzijusa oko 30 do 35 minuta.
(Kurir Stil)
Preporučujemo

ČETIRI ZEMLjE EU ODBILE TRAMPOV PLAN: Neće da kupuju američko oružje za Ukrajinu!
ČETIRI evropske zemlje odbile su da učestvuju u projektu predsednika SAD Donalda Trampa o kupovini američkog oružja za Ukrajinu.
16. 07. 2025. u 14:12

BEBA IZ SRBIJE SE UGUŠILA NAOČIGLED RODITELjA: Nezapamćena tragedija na Halkidikiju
BEBA iz Srbije, stara svega 13 meseci, iznenada je izgubila život u jednom ugostiteljskom objektu na Halkidikiju. Kako navode grčki mediji, ova nezapamćena tragedija odigrala se pred očima detetovih roditelja.
16. 07. 2025. u 14:33

Naučnici ajkulama spustili mrtvu kravu na 1.629 metara dubine - nisu mogli da veruju šta su ribe uradile (VIDEO)
"TO POKAZUJE strategiju preživljavanja kod vrsta koje se ne hrane usamljeno."
14. 07. 2025. u 13:06
Komentari (0)