PITA SA SIROM I SMOKVAMA. Neodoljiv spoj ukusa
Na pijacama ima smokava sa zelenom i tamnoljubičastom kožicom, a obe su slatke kao med. Ne propustite sezonu da sa svežim smokvama ispečete fine kolače

Foto: SuperRecepti RS
Sastojci
ZA TESTO:
- oštro brašno 200 g
- šećer 90 g
- maslac 110 g
- žumance 2
- aroma vanile 1 kašičica
- voda 2 kašike
- so 1/4 kašičice
ZA FIL:
- badem 100 g
- šećer 75 g
- maslac 60 g
- belance 2
- smokve desetak svežih
Kako pripremiti
Pomešajte brašno, šećer i so, dodajte komadiće maslaca i izmrvite. Umešajte žumanca, vanilu i vodu, pa sve dobro sjedinite. Ohladite testo u frižideru. Rastanjite testo u kalupu i vratite u frižider. Umutite bademe, šećer, maslac i belanca dok ne dobijete kompaktan krem. Premažite testo kremom, odozgo složite isečene smokve i pecite oko pola sata na 200 stepeni.
(recepti.zena.blic)
Preporučujemo

TURSKA PISMO PITA: Mekano i vazdušasto testo puno ukusnog fila, topi se u ustima
05. 09. 2023. u 22:00

JEDNA OD NAJBLIŽIH TRAMPOVIH SARADNICA ŠOKIRALA: Vanzemaljci postoje, podelićemo istinu sa narodom
DIREKTORKA nacionalne obaveštajne službe (DNI) Tulsi Gabard rekla je da veruje u postojanje vanzemaljaca, ali je istakla da mora da bude "oprezna" u vezi s onim što iznosi u javnost, budući da ima pristup velikom broju poverljivih informacija.
06. 08. 2025. u 17:35

EKSKLUZIVNI SNIMCI HAPŠENjA ŠIPTARSKOG TERORISTE: Ovako je pao bivši pripadnik OVK u Svilajncu, evo za šta se sumnjiči (VIDEO)
ŠIPTARSKI terorista i bivši istaknuti pripadnik terorističke OVK Halili Lulzin, uhapšen je danas u Svilajncu, u zajedničkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, Službe za otkrivanje ratnih zločina UKP MUP-a Republike Srbije, a u saradnji sa Tužilaštvom za ratne zločine.
22. 07. 2025. u 20:54

"VREME JE DA SE RAT OKONČA!" Zelenski izneo tri ukrajinska zahteva za dugoročni mir sa Rusijom
UKRAJINSKI predsednik Volodimir Zelenski oglasio se nakon što je dogovoren sastanak Vladimira Putina i Donalda Trampa i otkrio šta su njegovi ciljevi na mirovnim pregovorima.
07. 08. 2025. u 16:00
Komentari (1)