PITA SA SIROM I SMOKVAMA. Neodoljiv spoj ukusa

Novosti online

24. 09. 2023. u 19:16

Na pijacama ima smokava sa zelenom i tamnoljubičastom kožicom, a obe su slatke kao med. Ne propustite sezonu da sa svežim smokvama ispečete fine kolače

ПИТА СА СИРОМ И СМОКВАМА. Неодољив спој укуса

Foto: SuperRecepti RS

Sastojci

ZA TESTO:

  • oštro brašno 200 g
  • šećer 90 g
  • maslac 110 g
  • žumance 2
  • aroma vanile 1 kašičica
  • voda 2 kašike
  • so 1/4 kašičice

ZA FIL:

  • badem 100 g
  • šećer 75 g
  • maslac 60 g
  • belance 2
  • smokve desetak svežih

Kako pripremiti

Pomešajte brašno, šećer i so, dodajte komadiće maslaca i izmrvite. Umešajte žumanca, vanilu i vodu, pa sve dobro sjedinite. Ohladite testo u frižideru. Rastanjite testo u kalupu i vratite u frižider. Umutite bademe, šećer, maslac i belanca dok ne dobijete kompaktan krem. Premažite testo kremom, odozgo složite isečene smokve i pecite oko pola sata na 200 stepeni.

(recepti.zena.blic)

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

                                                     

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (1)

ODRŽIVA ARHITEKTURA: Važnost energetske efikasnosti