NAJLEPŠA BUGARSKA PITA KOJA SE PRAVI OD KROMPIRA, LUKA I SIRA: Ne liči ni na jednu koju ste probali, ukus se pamti dugo
Patatnik je preukusna bugarska pita od narendanog krompira i izmrvljenog feta sira sa belim i crnim lukom.

Foto: Jutjub/Printskrin/
Sastojci:
- 700 g krompira
- 1 glavica luka
- 200 g feta sira
- 4 jaja srednje veličine
- 2 češnja belog luka
- 1 vezica peršuna
- ½ kašičice soli
- ½ kašičice bibera
- 1 kašika ulja
Priprema:
Krompir narendajte i posolite pa ostavite 5-7 minuta da odstoji. Prebacite ga u čistu krpu ili gazu pa iscedite što više tečnosti možete iz krompira. Narendajte ili sitno naseckajte luk i dodajte ga u činiju s krompirom. Dodajte i tri umućena jajeta, jedno sačuvajte za kasnije.
U činiju sa krompirom dodajte naseckani beli luk, biber, izmrvljeni sir i naseckani peršun. Dobro promešajte.
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Posudu za pečenje nauljite pa dodajte smesu od krompira. Smesa bi trebalo da bude debljine 2-3 cm. Patatnik pecite 35 minuta.
Umutite preostalo jaje. Izvadite patatnik iz rerne pa ga premažite jajetom i pecite još oko 20 minuta dok lepo ne porumeni.
Prijatno!
Preporučujemo

DANjU SAM MEDICINSKA SESTRA, NOĆU STRIPTIZETA: "Muškarci me se previše plaše, sama sam poslednjih sedam godina" (FOTO)
ŽENA po imenu Hejli Huper otkrila je da joj samopouzdanje „uništava“ ljubavni život jer muškarci smatraju da je „previše zastrašujuća“.
23. 05. 2025. u 18:06

HRVAT POGINUO NA FRONTU U UKRAJINI: Bio oficir francuske vojske, borio se u Lugansku
TONI Herceg, Hrvat iz Bosne i Hercegovine i oficir francuske vojske, poginuo je 6. maja u Luganskoj oblasti u Ukrajini.
23. 05. 2025. u 17:00
Komentari (1)