DOMAĆE KIFLICE OD KROMPIROVOG TESTA: Nikad mekše i vazdušastije, a pečene su za 15 minuta
TESTO od krompira nije rezervisano samo za njoke i knedle, od njega možete napraviti i divne kiflice.

Foto: Printskrin / Instagram / didy_kitchen
Što je najbolje od svega, prilično su neutralnog ukusa, pa možete da ih punite slatkim ili slanim nadevom. Takođe, odlična stvar je što ovo testo možete da pripremite i dan-dva unapred i da ga čuvate u frižideru. Kiflice od krompirovog testa biće mekane i vazdušaste, a ako ih budete čuvali u činiji sa poklopcem, ostaju sveže i po nekoliko dana.
Sastojci:
250 ml mleka Foto: Jutjub/Printskrin/Home Made Recipes
250 g skuvanog krompira
160 g putera
120 g šećera
1 kašičica soli
120 ml vode
1 kesica suvog kvasca
2 jajeta
600 g brašna
Priprema:
Sipajte mleko u šerpicu i stavite na šporet da se zagreje, stalno mešajući dok ne počne da se prave mehurići po ivicama šerpe. Mleko sipajte u posudu pa dodajte izgnječen krompir, puter, šećer i so. Mešajte dok se svi sastojci ne sjedine i rastope. Ostavite mešavinu sa strane da ohladi na sobnoj temperaturi.
Kvasac pomešajte sa toplom vodom, ostavite da se aktivira par minuta, a zatim kvasac i ulupana jaja sipajte u mešavinu krompira i mleka pa sve dobro izmešajte. Dodajte polovinu brašna, zamesite testo, pa ostavite da odmara sat vremena. Nakon toga dodajte preostalo brašno i zamesite testo koje treba da bude lepljivo.
Testo podelite u dva dela, pa svako razvucite oklagijom što tanje i isecite na jednake trouglove. Od svakog trougla napravite jednu kiflicu tako što ćete ga urolati od šire strane prema vrhu. ređajte ih na pleh obložen pek-papirom, pokrijte krpom i ostavite još pola sata da odmore. Pecite ih u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 15 minuta.
(Stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

USTAŠLUK NA DELU I Hrvatski kardinal veliča Tompsona - totalno ludilo u Hrvatskoj
KOLIKO je Hrvatska ogrizla u mržnji prema Srbima govori činjenica da je čak i tamošnji kardinal govorio o koncertu Topsona poznatog po pesmama koje veličaju klanje Srba.
24. 04. 2025. u 17:01
Komentari (0)