DOMAĆE KIFLICE OD KROMPIROVOG TESTA: Nikad mekše i vazdušastije, a pečene su za 15 minuta

Tatjana Marković

07. 11. 2023. u 07:00

TESTO od krompira nije rezervisano samo za njoke i knedle, od njega možete napraviti i divne kiflice.

ДОМАЋЕ КИФЛИЦЕ ОД КРОМПИРОВОГ ТЕСТА: Никад мекше и ваздушастије, а печене су за 15 минута

Foto: Printskrin / Instagram / didy_kitchen

Što je najbolje od svega, prilično su neutralnog ukusa, pa možete da ih punite slatkim ili slanim nadevom. Takođe, odlična stvar je što ovo testo možete da pripremite i dan-dva unapred i da ga čuvate u frižideru. Kiflice od krompirovog testa biće mekane i vazdušaste, a ako ih budete čuvali u činiji sa poklopcem, ostaju sveže i po nekoliko dana.

 

Sastojci:

250 ml mleka
250 g skuvanog krompira
160 g putera
120 g šećera
1 kašičica soli
120 ml vode
1 kesica suvog kvasca
2 jajeta
600 g brašna

Foto: Jutjub/Printskrin/Home Made Recipes

Priprema:

Sipajte mleko u šerpicu i stavite na šporet da se zagreje, stalno mešajući dok ne počne da se prave mehurići po ivicama šerpe. Mleko sipajte u posudu pa dodajte izgnječen krompir, puter, šećer i so. Mešajte dok se svi sastojci ne sjedine i rastope. Ostavite mešavinu sa strane da ohladi na sobnoj temperaturi.

Kvasac pomešajte sa toplom vodom, ostavite da se aktivira par minuta, a zatim kvasac i ulupana jaja sipajte u mešavinu krompira i mleka pa sve dobro izmešajte. Dodajte polovinu brašna, zamesite testo, pa ostavite da odmara sat vremena. Nakon toga dodajte preostalo brašno i zamesite testo koje treba da bude lepljivo.

Testo podelite u dva dela, pa svako razvucite oklagijom što tanje i isecite na jednake trouglove. Od svakog trougla napravite jednu kiflicu tako što ćete ga urolati od šire strane prema vrhu. ređajte ih na pleh obložen pek-papirom, pokrijte krpom i ostavite još pola sata da odmore. Pecite ih u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 15 minuta.

(Stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANCI U PANICI: Nestaju im ljudi na Kosovu i Metohiji, podaci su drastični - u lažnoj državi i sami priznaju: Opšti očaj života!