DOMAĆE KIFLICE OD KROMPIROVOG TESTA: Nikad mekše i vazdušastije, a pečene su za 15 minuta
TESTO od krompira nije rezervisano samo za njoke i knedle, od njega možete napraviti i divne kiflice.
Što je najbolje od svega, prilično su neutralnog ukusa, pa možete da ih punite slatkim ili slanim nadevom. Takođe, odlična stvar je što ovo testo možete da pripremite i dan-dva unapred i da ga čuvate u frižideru. Kiflice od krompirovog testa biće mekane i vazdušaste, a ako ih budete čuvali u činiji sa poklopcem, ostaju sveže i po nekoliko dana.
Sastojci:
250 ml mleka
250 g skuvanog krompira
160 g putera
120 g šećera
1 kašičica soli
120 ml vode
1 kesica suvog kvasca
2 jajeta
600 g brašna
Priprema:
Sipajte mleko u šerpicu i stavite na šporet da se zagreje, stalno mešajući dok ne počne da se prave mehurići po ivicama šerpe. Mleko sipajte u posudu pa dodajte izgnječen krompir, puter, šećer i so. Mešajte dok se svi sastojci ne sjedine i rastope. Ostavite mešavinu sa strane da ohladi na sobnoj temperaturi.
Kvasac pomešajte sa toplom vodom, ostavite da se aktivira par minuta, a zatim kvasac i ulupana jaja sipajte u mešavinu krompira i mleka pa sve dobro izmešajte. Dodajte polovinu brašna, zamesite testo, pa ostavite da odmara sat vremena. Nakon toga dodajte preostalo brašno i zamesite testo koje treba da bude lepljivo.
Testo podelite u dva dela, pa svako razvucite oklagijom što tanje i isecite na jednake trouglove. Od svakog trougla napravite jednu kiflicu tako što ćete ga urolati od šire strane prema vrhu. ređajte ih na pleh obložen pek-papirom, pokrijte krpom i ostavite još pola sata da odmore. Pecite ih u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 15 minuta.
(Stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
NOVE SVETSKE SILE UKLjUČILE SE U SUKOB U UKRAJINI: "Dve na strani Putina, dve žestoko protiv Rusa"
SUMNjE u podršku SAD Ukrajini u slučaju pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima mučile su sve one kojima je cilj da se Kijev obrani od ruske agresije. Tramp je pobedio i tek treba videti u kom će smeru krenuti njegova politika, ali sva ta dešavanja zasenila su drugi važan odnos u tom, ionako komplikovanom, odnosu.
22. 11. 2024. u 09:14
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
SKANDAL TOKOM POSETE Snimak Makrona: "Oni su totalni kreteni", rekao posle povika da je "Francuska odgovorna za krvoproliće"
"ONI si potpuni kreteni", rekao je francuski predsednik Emanuel Makron o prelaznom telu i dodao da "nikada nisu smeli da ga smene".
22. 11. 2024. u 13:07 >> 13:17
Komentari (0)