SIJA SE KAO DUKAT, NEMA KOME NIJE USPELA: Pamuk pogača
NA jednostavan način preukusna domaća pogača. Mekano testo zagrejaće vam dušu i telo, a ulepšače izgledom svaku trpezu.

Foto Pixabay free images
Potrebno je:
* 200 ml kisele vode
* 200 ml mleka
* 200 ml ulja
* 1 kašičica šećera
* 2 kašičice soli
* 25 g svežeg kvasca
* 700 g brašna
Za premazivanje:
* 1 žumance
* 1 kašika ulja
* 1 kašika mleka
Priprema:
Kvasac izmrvite u posudi pa dodajte šećer i toplo mleko, pa promešajte. Kada se kvasac aktivira za nekih 10 minuta sipajte kiselu vodu, ulje, prosejano brašno i so. Umesite testo. Pokrijte i ostavite da nadođe. Podelite kvasac na 2 jednaka dela. Jedan deo razvucite u krug, a zatim isecite 16 trouglova. Urolajte trouglove u kiflice i poređajte u tepsiju, obloženu pek papirom. Na sredinu tepsije poređajte kiflice u krug. Od druge polovine testa odvojite 150 g,a preostalo testo razvucite u krug. Isecite 8 trouglova i urolajte kiflice. Svaku presecite po sredini i tu presečeni deo ređajte uz obod. Sada cela tepsija treba da bude obložena kiflicama, a u sredinu gde je šupljina stavite ono testo koje ste odvojili sa strane, ali prvo ga oblikujte u krug. Umutite žumance sa mlekom i uljem, pa premažite pogaču. Možete da pospete semenkama, ako želite. Pecite u zagrejanoj rerni na 170°C oko 40 minuta. Na polovini pečenja ako vam deluje da će da izgori stavite pek papir i nastavite da pečete.
Prijatno !
(Trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

10 NAJBRŽIH POSNIH RECEPATA: Za ručak, prave se za 15 minuta i siti ste ceo dan
29. 11. 2023. u 13:53

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

USTAŠLUK NA DELU I Hrvatski kardinal veliča Tompsona - totalno ludilo u Hrvatskoj
KOLIKO je Hrvatska ogrizla u mržnji prema Srbima govori činjenica da je čak i tamošnji kardinal govorio o koncertu Topsona poznatog po pesmama koje veličaju klanje Srba.
24. 04. 2025. u 17:01
Komentari (0)