PITA OD PRAZILUKA: Bez kora i od dva brašna
NIJE vam potrebno puno vremena ni veštine. Napravite pitu bez kora i od dva brašna. Posna je, ali ćete je jesti i mrsnim danima koliko je dobra.

Foto Pixabay free images
Potrebno je:
* 250 g kukuruznog brašna Foto Pixabay free images
* 250 g pšeničnog brašna
* 1 kesica praška za pecivo
* 2 struka praziluka
* 2 čaše kisele vode
* pola čaše ulja
* so, biber
Priprema:
Sitno iseckajte beli deo praziluka pa ga propržite na malo ulja, a zeleni ostavite sa strane. Sastavite u dubljoj posudi kukuruzno i pšenično brašno, dodajte prašak za pecivo, ulje i kiselu vodu, so i biber, pa sve dobro promešajte. Ovome dodajte prženi praziluk pa izjednačite mešanjem smesu. Sipajte smesu u podmazanu okruglu tepsiju i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Pecite pitu 20 minuta. Za to vreme isecite zelene delove praziluka na krugove. Izvadite pitu iz rerne pa je pospite prazilukom i vratite da se peče još 10 minuta.
(Trpeza)
Preporučujemo

SVEŽE I VRUĆE, A GOTOVE ZA MANjE OD POLA SATA: Samo tri sastojka, "lenje" lepinje
29. 11. 2023. u 15:49

10 NAJBRŽIH POSNIH RECEPATA: Za ručak, prave se za 15 minuta i siti ste ceo dan
29. 11. 2023. u 13:53

EKSPLOZIJE ŠIROM UKRAJINE: Rusi žestoko udarili na Dnjepar i Harkov, Kijevom zavijaju sirene (FOTO/VIDEO)
U KIJEVU i nizu ukrajinskih regiona proglašena je vazdušna pretnja od udara ruskih balističkih raketa, saopšteno je danas iz Vazduhoplovnih snaga ukrajinske vojske. Rusi su dronovima silovito udarili na Harkov i Dnjepar, ima mrtvih i povređenih.
30. 09. 2025. u 18:36

"ZAŠTO MI PIPAŠ ŽENU?" Ovako je počela tuča na svadbi u Gornjem Milanovcu, nasrnuli na doktora (VIDEO)
SVADBENO veselje u Gornjem Milanovcu pretvorilo se u haotičnu scenu kada je došlo do nesvakidašnjeg incidenta.
30. 09. 2025. u 16:10

NE DA NA ĆERKU Bogdanin otac očitao lekciju Veljku, jasno mu stavio do znanja: "Možda pre nisi imao ovakvu devojku..."
VELjKO je uvek isticao da želi veliku porodicu sa mnogo dece kojima će usaditi prave vrednosti i tradiciju.
29. 09. 2025. u 16:17
Komentari (0)